canvas-20181002_215454

Felle lampen bij Julianavijver voorlopig gedoofd

John1 november 2018Julianaplein


Vanwege het koude weer van de afgelopen dagen zijn de vleermuizen rond de Julianavijver naar verwachting in winterslaap gegaan. Daarom heeft de aannemer de felle lampen bij de Julianavijver vanochtend gedoofd. De komende dagen onderzoeken we of er toch nog vleermuizen actief zijn. In dat geval moeten de lampen misschien opnieuw aan.

De bouwlampen bij de Julianavijver waren bedoeld om vleermuizen af te schrikken. Ze vlogen op dit punt erg laag over de ringweg, waarmee ze zichzelf in gevaar brachten. Het felle licht moest ervoor zorgen dat ze een andere route gingen vliegen.

De afstelling van de lampen was bepaald in overleg met de vleermuisdeskundige en de wegbeheerder. Toch hadden veel omwonenden en automobilisten er hinder van.

Vleermuizen gaan rond deze tijd in winterslaap en blijven dat tot in maart. Zolang de winterslaap duurt, zijn de felle lampen niet nodig. Mochten de vleermuizen in het voorjaar opnieuw een onveilige route kiezen, dan gaan we opnieuw bekijken hoe we het probleem oplossen.


Lees ook: