canvas-DSC07841 (Klein)

Kom op Burendag een bakkie doen in het PaviljoenOp zaterdag 22 september doen we mee met de landelijke Burendag. Ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan is die dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Iedereen is hier welkom om een kopje koffie te halen met iets lekkers erbij. In het Paviljoen zijn medewerkers van Aanpak Ring Zuid aanwezig om informatie te geven over het project en vragen te beantwoorden. Op de levensgrote maquette is goed te zien hoe de ringweg er na de ombouw uitziet. Kinderen kunnen op de foto als stoere wegwerker en kunnen meedoen aan een kleurplatenwedstrijd.

In de ochtend gaan we met een koffiekar de wijk in. Op twee locaties delen we koffie uit met iets lekkers erbij. Omwonenden hebben daarvoor een uitnodiging gekregen. In De Wijert doen we mee aan de activiteiten die door WIJ Groningen worden georganiseerd.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest waarop buren gezellig samenkomen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Ook Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort hebben ‘buren’, namelijk de directe omwonenden van de zuidelijke ringweg. Onze ‘buren’ hebben de afgelopen tijd veel te verduren gehad van de werkzaamheden, zoals geluidsoverlast, trillingen, stof en bouwverkeer. Op deze Burendag willen we ze bedanken voor hun begrip.

Poster burendag

Lees ook: