canvas-20180314_JvK_damwand_Vondellaan_05

Extra nacht nodig voor werkzaamheden Vondellaan

John16 maart 2018Julianaplein


Combinatie Herepoort is deze week in de avonden en de nachten bezig met het intrillen van een tijdelijke damwand bij de Vondellaan. Mensen in de wijde omgeving hoorden daardoor de afgelopen nachten een hinderlijk zoemend geluid. Omdat de werkzaamheden langer duren dan gepland, moet er ook worden gewerkt in de nacht van zondag op maandag.

De tijdelijke damwand is nodig voor de bouw van een tijdelijke bypass bij de Brailleweg. Deze bypass zorgt ervoor dat het verkeer vanaf de A28 naar het Julianaplein kan blijven rijden tijdens de bouw van het nieuwe Braillewegviaduct. Om de bypass te kunnen bouwen, moet eerst zand worden gestort. De damwand zorgt ervoor dat het zand op zijn plaats blijft liggen.

Werken in de nacht

Combinatie Herepoort voert de werkzaamheden uit in de avonden en de nachten omdat de Vondellaan een belangrijke route is voor het openbaar vervoer. Deze route moet overdag open blijven. Om de geluidsoverlast zo veel mogelijk te beperken, heeft de aannemer ervoor gekozen de damwanden niet in te slaan, maar in te trillen. De afgelopen nachten hebben mensen in de ruime omgeving van de werkzaamheden een zoemtoom gehoord. Dit geluid komt van het trilblok om de damwand in de grond te trillen.

Extra nacht

De planning was dat de werkzaamheden na komende nacht klaar zouden zijn. Tijdens de werkzaamheden is de aannemer echter een stuk fundering tegengekomen. Het verwijderen van de fundering heeft een nacht geduurd. Het gevolg hiervan is dat we een extra nacht moeten doorwerken om de damwand te plaatsen. Dat gebeurt in de nacht van zondag 18 op maandag 19 maart, van 21.00 tot 06.00 uur. Direct omwonenden ontvangen hierover een brief (pdf, 432 kB).

De werkzaamheden gaan dus nog twee avonden en nachten door:

  • vrijdag 16 maart (21.00u) op zaterdag 17 maart (6.00u)
  • van zondag 18 maart (21.00u) op maandag 19 maart (6.00u)

Omwonenden kunnen dan opnieuw de zoemtoon te horen krijgen.

20180314_JvK_damwand_Vondellaan_01
Tijdens de werzaamheden is de Vondellaan afgesloten. Foto: Jeroen van Kooten.
20180314_JvK_damwand_Vondellaan_02
Bij de werkzaamheden wordt groot materieel ingezet. Foto: Jeroen van Kooten.
20180314_JvK_damwand_Vondellaan_04
Op de voorgrond het eerste deel van de ingetrilde damwand. Foto: Jeroen van Kooten.

Lees ook: