canvas-20180228_115109 vleermuisschermen 2.jpg-aviary-20180306-173755

Actuele stand van zaken plaatsen vleermuisschermenCombinatie Herepoort is druk bezig met het plaatsen van vleermuisschermen op verschillende plekken rond de zuidelijke ringweg. De schermen bestaan meestal uit doeken die zijn bevestigd aan palen. Vleermuizen kunnen deze objecten gebruiken om hun weg te vinden in het gebied. Hieronder een actueel overzicht van de werkzaamheden.

Let op: de data zijn onder voorbehoud en kunnen nog worden aangepast.

Brailleweg

Langs de bouwplaats voor de tijdelijke weg is een scherm op palen geplaatst van in totaal 4,60 meter hoog. De werkzaamheden zijn op 5 maart afgerond.

Paterswoldseweg

Aan de oostkant van de Paterswoldseweg, bij het viaduct, is een scherm op palen neergezet van 4,60 meter hoog. De werkzaamheden zijn op 5 maart afgerond.

Winschoterdiep

Op woensdag 7 maart is een scherm geplaatst, bestaande uit een doek van 2 meter hoog. Het scherm staat ter hoogte van TKP aan beide kanten van de ringweg op het talud.

Helperzoom

In de week van 5 tot 9 maart worden twee vleermuisscherm geplaatst. Een scherm aan palen met een hoogte van 4,60 meter komt ter hoogte van de Helperzoomtunnel. Hier komt ook een scherm van 3m hoog.

Hereweg

Langs de Hereweg, bij de afrit voor het verkeer uit de richting Europaplein, is in de nacht van 25 op 26 februari begonnen met het plaatsen van een scherm op palen met een hoogte van 4,60 meter. Deze werkzaamheden worden afgerond op vrijdag 16 maart.

Sterrebos

Bij het Sterrebos, langs het afgesloten fietspad Kempkensberg, komt een vleermuisscherm, bestaande uit een doek van 5 meter hoog. Het scherm wordt deze en komende week geplaatst. Als voorbereiding hierop wordt deze week asfalt verwijderd. Ook gaan we sleuven graven voor de palen waaraan het doek wordt bevestigd.

Bakens

Bij de Papiermolen en bij de Kempkensberg komen vleermuisbakens langs de weg en in de middenberm. Deze worden eind volgende week geplaatst, op 15 en 16 maart.


Lees ook: