canvas-Bouwfotografe_1-018

Voortgang werkzaamheden Esperantokruising

John18 november 2017Zuiderplantsoen


In het weekend van 18 en 19 november 2017 werkt Combinatie Herepoort 24 uur per dag rondom het spoor bij de Esperanto-overweg. Hiervoor is het treinverkeer op de trajecten Groningen-Hoogeveen en Groningen-Weener/Veendam stilgelegd. De werkzaamheden kunnen hinder opleveren voor de omwonenden. Ook zijn er stremmingen en omleidingsroutes voor het verkeer. Hieronder geven we updates over de voortgang.

Wat houden de werkzaamheden in?

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november beginnen we met de werkzaamheden op en onder het spoor. Eerst slijpen we de spoorrails door en verwijderen we een stuk van het spoor. ’s Nachts begint ook de bouw van de tijdelijke brug over de Esperanto-overweg heen. De brugdelen worden aangevoerd via de Esperantostraat en met een grote kraan op hun plek gehesen. Ter hoogte van De Frontier worden damwanden onder het spoor geplaatst, die de zijkant van de toekomstige verdiepte ligging vormen. Het intrillen van de damwanden gebeurt zaterdag en zondag, van ’s ochtends vroeg tot begin van de avond. De werkzaamheden zijn zondag klaar, waarna het spoor wordt teruggebouwd. Maandagochtend vroeg kunnen de treinen weer over het spoor rijden.

Update 19 november 17:00 uur

De werkzaamheden verlopen nog steeds volgens planning. Alle sporen liggen weer op hun plek en de laatste werkzaamheden aan de bovenleiding worden uitgevoerd. Daarmee is de laatste fase van de werkzaamheden aangebroken. De sporen worden straks aan elkaar gelast. Daarna volgt nog een kritische blik op het werkterrein en de sporen om te kijken of er nergens iets is blijven liggen en of alles in orde is. In de loop van vanavond moet het sein veilig worden gegeven: het Veilig Berijdbaar. Als alles in orde is bevonden en het bouwterrein is weer opgeruimd, zit het werk er op. Morgenochtend rijden de treinen weer.

WhatsApp Image 2017-11-18 at 22.54.32
Hulpbrug in aanbouw

Update 18 november 15.00 uur

De werkzaamheden verlopen volgens planning. De staalconstructie van de tijdelijke brug over de Esperanto-overweg is geplaatst. In de avond start men met het vlechten van wapening, waarna beton gestort kan worden. Ter hoogte van De Frontier zijn de damwanden onder het spoor geplaatst.​

Bouwfotografe_1-003

Bekijk meer foto's van de werkzaamheden.

Volg de werkzaamheden via de bouwcam.


Lees ook: