canvas-infokeet HL Wichersstraat

Informatiekeet elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur open voor omwonenden Verlengde Meeuwerderweg en H.L. Wichersstraat

John12 september 2017Zuiderplantsoen


Combinatie Herepoort werkt in de Verlengde Meeuwerderweg en de H.L. Wichersstraat aan het vervangen van de riolering en het verleggen van kabels en leidingen. Omwonenden die vragen hebben over de werkzaamheden, kunnen elke dinsdag tussen 17.00 en 18.00 uur terecht bij de informatiekeet naast de fietstunnel in de H.L. Wichersstraat.

Aanstaande donderdag, 14 september, worden damwanden weggehaald op de kruising Verlengde Meeuwerderweg en de Verlengde Lodewijkstraat. Deze waren nodig voor de aanleg van de grote kabelkoker en de riolering onder het spoor door, tijdens de treinvrije periode in augustus. Het weghalen van de damwanden duurt ongeveer een dag. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat verkeer op een veilige manier kan passeren.

Update werkzaamheden

Ondertussen hebben we alle oude kabels en leidingen weggehaald vanaf de Verlengde Lodewijkstraat tot aan de fietstunnel. De voorbereidingen om de VSTI-kabel voor internet en telefonie plus de waterleiding van de H.L. Wichersstraat naar de overkant van het Oude Winschoterdiep te leggen, duren wat langer dan voorzien. De mantelbuis waarin de kabels en leidingen komen te liggen, is af en ligt klaar in de H.L. Wichersstraat.

We verwachten dat we donderdag 14 september kunnen beginnen met het aanbrengen van zand op de bodem van het Oude Winschoterdiep. Dat duurt een dag of vier. Daarna halen we een stuk van beide oevers weg en wordt de mantelbuis op de bodem gelegd. De kabels en leidingen worden door de buis geleid en dan worden de oevers weer hersteld.


Lees ook: