canvas-38_JvK_20160613_Hereweg_03

Hereweg bij Sterrebos op 10 en 11 september afgesloten

Sanne Heesterbeek5 september 2016Zuiderplantsoen


Vanaf zaterdag 10 september 19.00 uur tot zondag 11 september 18.00 uur is de Hereweg ter hoogte van het Sterrebos volledig afgesloten. Zowel voor automobilisten als voor fietsers en voetgangers geldt dan een omleidingsroute. De firma A.HAK werkt in dat weekend aan het leidingnet (gas, water en elektriciteit). Dat gebeurt in opdracht van Waterbedrijf Groningen en Enexis.

Verleggen kabels en leidingen

Vlakbij de zuidelijke ringweg liggen honderden kabels, leidingen en rioolbuizen. Vele ervan liggen in de buurt van de toekomstige werkzaamheden. Daarom zijn de nutsbedrijven zoals Enexis, Waterbedrijf Groningen en KPN en hun aannemers, gestart met het verleggen van deze kabels en leidingen. In 2016 en het begin van 2017 worden er in de omgeving van het Vrijheidsplein, Julianaplein en de Hereweg werkzaamheden uitgevoerd. Deze zijn nodig als voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg.

Update:

Het R.K. Kerkhof is voor de Open Monumentendag niet bereikbaar met de auto. Een alternatieve route wordt met bebording aangegeven.


Lees ook: