canvas-header film veiligheid

Korte film geeft antwoord op vragen over veiligheid zuidelijke ringweg

John26 februari 2016


Het vergroten van de verkeersveiligheid, dat is een van de doelstellingen van de ombouw van de zuidelijke ringweg. Het projectbureau heeft hier een film over laten maken, die op de inloopbijeenkomst van 25 februari 2016 in première ging. De film staat vanaf nu ook online.

De film laat zien welke maatregelen en voorzieningen worden genomen om de weg veilig te maken voor weggebruikers. Zo wordt de weg bewust smal gemaakt om de automobilisten ertoe te bewegen de voet van het gaspedaal te halen. Ook de groene uitstraling van de weg, met bomen en rozen in de middenberm, draagt hieraan bij. Camera’s en detectiesystemen zorgen ervoor dat elk incident direct wordt opgemerkt in de verkeerscentrale. Samen met hulpdiensten zijn afspraken gemaakt en de benodigde voorzieningen getroffen om bij een ongeluk snel en adequaat op te kunnen treden.

Ook de veiligheid voor omwonenden komt in de film aan bod: de zogenaamde externe veiligheid. De vernieuwde ringweg is voor omwonenden veiliger dan de huidige ringweg, mede doordat de weg over een lengte van zo'n 1100 meter verdiept wordt aangelegd. Dat biedt een betere bescherming bij eventuele calamiteiten.


Lees ook: