Bouwer met oranje veiligheidsvest en helm bij een viaduct

Veel nieuw beeldmateriaal op informatiemarkten Aanpak Ring Zuid

Germen Stelpstra19 juni 2014


Op de informatiemarkten van het project Aanpak Ring Zuid vrijdag en zaterdag in MartiniPlaza is het gewijzigde plan voor de zuidelijke ringweg vooral goed te zíén.

Bezoekers van de informatiemarkt kunnen bij binnenkomst een nieuwe film bekijken over de hoofdlijnen van het plan en de belangrijkste voorgestelde veranderingen. Ook is er een metersgrote maquette waarop bezoekers met lampjes enkele routes zichtbaar kunnen maken. Via interactieve bolfoto’s kan iedereen rondkijken bij de zuidelijke ringweg in de nieuwe situatie. Verder is er onder andere een geactualiseerde routeplanner en een nieuwe ‘verkeerskaart’ die in één oogopslag duidelijk maakt op welke wegen meer of minder verkeer gaat rijden.

Voorstellen

Op de informatiemarkt presenteert projectorganisatie Aanpak Ring Zuid de voorstellen voor het aanpassen van de plannen voor de zuidelijke ringweg. De gemeenteraad en Provinciale Staten buigen zich nu over deze voorstellen. Gaan zij ermee akkoord, dan kan de minister naar verwachting eind september of begin oktober 2014 haar handtekening onder de plannen zetten. Bezoekers kunnen nu niet formeel op de plannen reageren.

Vrijdag en zaterdag

De informatiemarkten in MartiniPlaza zijn op vrijdag 20 juni van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 21 juni van 10.00 tot 17.00 uur.


Lees ook: