Bouwer met oranje veiligheidsvest en helm bij een viaduct

Maandag eerste van vier inspraakbijeenkomsten Ring Zuid

SYSTEM5 september 2013


5 september 2013

Op maandag 9 september is in MartiniPlaza van 16.00 tot 22.00 uur de eerste van de vier informatiebijeenkomsten over het plan voor de zuidelijke ringweg. Deze inspraakbijeenkomsten hebben het karakter van een inloopmarkt. Bezoekers krijgen via onder andere een film, maquettes en panelen een volledig beeld van wat het plan inhoudt en wat het voor hen betekent. Medewerkers van de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid zijn aanwezig om toelichting te geven en alle vragen te beantwoorden. De overige drie bijeenkomsten zijn op 10, 18 en 19 september, ook in MartiniPlaza, van 16.00 tot 22.00 uur.

Projectdirecteur Jos Hillen van Aanpak Ring Zuid hoopt dat veel mensen op de bijeenkomsten af komen. De inwoners zijn aan zet. Het plan voor de zuidelijke ringweg gaat niet alleen over het belangrijkste verkeersknooppunt van het Noorden, maar ook over bijvoorbeeld de inrichting van de Vondellaan. Het plan gaat dus tot in de haarvaten van de stad. Daarom is het belangrijk dat we dit plan samen zo goed mogelijk maken. Iedereen is van harte welkom om het plan te bekijken en een reactie erop te geven.

Plan

Het plan voor de zuidelijke ringweg is vorige week gepresenteerd. Het bestaat uit verschillende ingrepen, zoals nieuwe aansluitingen, extra rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen. Het Julianaplein en het Vrijheidsplein worden ongelijkvloers. Tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep wordt de zuidelijke ringweg verdiept aangelegd. Op de verdiepte ligging komen drie deksels, met daar bovenop een nieuw, groen park: het Zuiderplantsoen.De op- en afritten bij De Oosterpoort verdwijnen. De Hereweg krijgt een nieuwe aansluiting op de A7 en de A28 met een nieuwe verbindingsweg naar de Brailleweg, die verbonden is aan het nieuwe knooppunt Vondellaan. De bedrijventerreinen Eemspoort en Driebond krijgen een eigen aansluiting. Verder heeft de gemeente aanvullende plannen gemaakt voor een nieuwe inrichting van de Vondellaan en de Maaslaan, evenals een verkeersplan voor Helpman.

Inspraakperiode

De inspraakbijeenkomsten worden nu gehouden in verband met de inspraakprocedures die vorige week gestart zijn. Iedereen kan zijn reactie op het plan geven, positief of negatief, door een zienswijze in te dienen. De inspraakperiode loopt nog tot en met 10 oktober 2013.


Lees ook: