Bouwer met oranje veiligheidsvest en helm bij een viaduct

Acht extra adressen met hogere geluidsbelasting

SYSTEM16 september 2013


16 september 2013

Acht woningen aan de Vondellaan krijgen toch meer geluidsbelasting van de zuidelijke ringweg dan eerst gemeld. In eerste instantie werd gedacht dat er 118 adressen waren waar de streefwaarde niet werd gehaald. Dat blijken er 126 te zijn. De bewoners van deze acht extra woningen zijn inmiddels geïnformeerd en hebben een uitnodiging gekregen voor een gesprek.

Het gaat om acht woningen op de hoogste verdiepingen van de flats aan de noordkant van de Vondellaan (de even huisnummers). Uit het geluidsonderzoek was gebleken dat bij deze woningen de streefwaarde voor het geluid bij de gevel niet werd gehaald. Dat betekent dat deze woningen in aanmerking komen voor een geluidsonderzoek binnen in de woning en eventueel isolerende maatregelen. Vorige week hadden de bewoners hiervan een brief moeten krijgen met meer informatie, net als de 118 andere adressen. Per abuis zijn deze acht adressen uit de lijst weggevallen.

“We hebben deze mensen inmiddels een brief gestuurd met onze oprechte verontschuldigingen en een uitnodiging voor een gesprek”, zegt projectdirecteur Jos Hillen van Aanpak Ring Zuid. “Tijdens dat gesprek gaan we uitleggen hoe de vork in de steel steekt.”


Lees ook: