Bouwer met oranje veiligheidsvest en helm bij een viaduct

Voorlopig Ontwerp bestuurlijk vastgesteld

SYSTEM19 januari 2012


19 januari 2012


Het Voorlopig Ontwerp voor de zuidelijke ringweg is in oktober en november bestuurlijk vastgesteld, in het overleg tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu, gemeente en provincie. De hoofdlijnen van het Voorlopig Ontwerp waren op 27 september 2011 al openbaar gemaakt op een bijeenkomst in de Oosterpoort.

Het pdf_icon_k.gifVoorlopig Ontwerp (pdf) is de basis voor het milieueffectrapport (MER) dat de komende maanden wordt opgesteld. Het MER is naar verwachting dit voorjaar klaar. De uitkomsten hiervan kunnen leiden tot weer nieuwe aanpassingen in het ontwerp. De projectorganisatie verwacht het MER en een nieuwe versie van het ontwerp in het tweede kwartaal van 2012 te kunnen presenteren.

Na de publiekspresentatie van eind september zijn nog enkele kleine aanpassingen in het Voorlopig Ontwerp verwerkt. Die aanpassingen zitten ter hoogte van de Europaweg en aan de oostkant, bij de bedrijventerreinen Driebond en Euvelgunne. De afslag bij de Europaweg loopt in het aangepaste ontwerp met een boog om de voormalige skivijver. In september was deze afslag vr het Europawegviaduct getekend. Dat blijkt niet te kunnen, met het oog op de verkeersveiligheid. Daarnaast worden de aansluitingen bij Driebond en Eemspoort vereenvoudigd. Enkele rotondes die hier waren gepland maken plaats voor gewone kruispunten. Die nemen minder ruimte in en kunnen het verkeer naar verwachting goed verwerken, nu er een rechtstreekse op- en afrit vanaf de Zuidelijke Ringweg komt.

Voor meer informatie over de planprocedure zie de rubriek 'Het plan'.


Lees ook: