Verwijderen val Euvelgunnerbrug | 26 april 2023 | Foto's: Raymond Bos


Vorige week hebben we het beweegbare deel van de brug uitgehesen (de val) en weer terug geplaatst zonder de constructie die ervoor zorgt dat de brug open en dicht kan. Hiervoor was de ringweg (N7) tussen Euvelgunne en het Europaplein in beide richtingen afgesloten vanaf 25 april 22.00 uur tot 1 mei 06.00 uur.

Viaduct Euvelgunnerbrug al gerenoveerd en versterkt

Werkzaamheden Euvelgunnerbrug

In de zomer van 2022 is de ringweg tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne in beide richtingen verbreed en opnieuw ingericht. Het viaduct over de Euvelgunnerbrug hebben we toen alleen gerenoveerd en versterkt en nog niet verbreed. Hier gaan we de komende tijd mee aan de slag. De eerste stap is het uithijsen van het brugdek (de val) en het weer terug plaatsen van de val zonder gewicht.

Twee kranen nodig

Werkzaamheden Euvelgunnerbrug

Voor het uithijsen van het brugdek (de val) hadden we twee grote kranen nodig.

Brug tijdelijk niet bedienbaar

Werkzaamheden Euvelgunnerbrug

De twee kranen waren nodig om het (contra)gewicht dat aan de brug vast zit te verwijderen. Dit gewicht zorgt ervoor dat het brugdek omhoog en naar beneden kan. Het brugdek hebben we zonder gewichten terug geplaatst. De brug is nu tijdelijk niet bedienbaar. Het verkeer kan wel weer over de brug rijden.

Vervolg werkzaamheden

Werkzaamheden Euvelgunnerbrug

Tot de zomer werken we aan het opnieuw inrichten van de kelder onder het viaduct. Tijdens de zomerstremming van 2023 gaan we het nieuwe beweegbare brugdeel plaatsen, de apparatuur voor de bediening vervangen en de andere technische installaties installeren en testen.