Luchtfoto's | 3 april 2023 | Foto's: Rijkswaterstaat


We werken hard door en de vorderingen zijn in dit fotoalbum goed te zien! Rijkswaterstaat voert regelmatig inspectievluchten uit. We maken tijdens deze inspectievluchten ook foto's van het project. Van deelgebied West tot deelgebied Oost zie je de omgeving snel veranderen. In dit fotoalbum zie je de werkzaamheden vanuit de lucht. We vliegen onder meer langs het Vrijheidsplein, het Julianaplein en de verdiepte ligging.

Werkzaamheden tussen Westpoort en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn

Afgelopen maand hebben we tussen aansluiting Westpoort en afrit 36 Groningen-West gewerkt aan de inrichting van de zuidzijde van de weg. We hebben de definitieve lichtmasten en de fundering voor de portalen geplaatst.

Vrijheidsplein krijgt steeds meer vorm

Onlangs hebben we de liggers geplaatst van het viaduct bij de Leonard Springerlaan (aan de noordzijde van het Vrijheidsplein). Ook werken we aan de nieuwe verbindingsboog voor verkeer vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg. Half juli zijn deze werkzaamheden afgerond en kan het verkeer weer vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg rijden.

Dek van eerste verbindingsboog op Julianaplein zichtbaar

Op het Julianaplein werken we aan de bouw van de eerste verbindingsboog (Hoogezand naar Assen). De wanden en vloer zijn klaar. We bouwen nu aan het dek. Het eerste gedeelte van het dek is inmiddels klaar.

Grote betonstorten verdiepte ligging afgerond

Bij het spoor is de bouwkuip van de verdiepte ligging goed zichtbaar. De grote betonstorten in de verdiepte ligging zijn afgerond. Binnenkort starten we met de inrichting ervan.

Werk aan nieuwe op- en afrit bij Europaweg

Op de plek waar in het verleden de Lübeckweg lag, werken we aan een nieuwe oprit en een nieuwe afrit. De oprit is voor verkeer vanaf de Bornholmstraat richting het Julianaplein. De afrit is bedoeld voor automobilisten die vanaf Hoogezand komen en naar de Europaweg of de Bornholmstraat willen. Deze werkzaamheden duren tot eind mei. Voor de oprit hebben we inmiddels de liggers geplaatst.

Nieuw fietspad langs Europaweg

Langs de Europaweg gaan we de komende maanden een nieuw fietspad aanleggen. Deze loopt aan de westzijde van de Europaweg, vanaf de ringweg tot aan de Boumaboulevard. Hiervoor is één rijststrook afgesloten aan de westzijde van de Europaweg. Dit duurt tot ongeveer half mei. In mei leggen we een faunapassage aan onder de oprit van de Europaweg richting het Julianaplein. De oprit is dan tijdelijk afgesloten.