Luchtfoto's | 8 maart 2023 | Foto's: Rijkswaterstaat


We werken hard door en de vorderingen zijn in dit fotoalbum goed te zien! Rijkswaterstaat voert regelmatig inspectievluchten uit. We maken tijdens deze inspectievluchten ook foto's van het project. Van deelgebied West tot deelgebied Oost zie je de omgeving snel veranderen. In dit fotoalbum zie je de werkzaamheden vanuit de lucht. We vliegen onder meer langs het Vrijheidsplein, het Julianaplein en de verdiepte ligging.

Werkzaamheden tussen Hoogkerk en Groningen-West

Werkzaamheden tussen Hoogkerk en Groningen-West

Tussen Hoogkerk en afrit Groningen-West hebben we de afgelopen tijd aan de zuidzijde van de A7/N7 gewerkt. We hebben riolering, kabels en leidingen aangebracht een een nieuwe geleiderail geplaatst.

Meer werkzaamheden rondom afrit Groningen-West

Meer werkzaamheden rondom Groningen-West

In de loop van het jaar zijn er verschillende afsluitingen nodig om de weg te verbreden. Naar verwachting zijn eind september de nieuwe rijstroken op de A7 tussen Vrijheidsplein en Hoogkerk klaar.

Werkzaamheden op het Vrijheidsplein

Werkzaamheden op Vrijheidsplein

Bij het Vrijheidsplein zijn we bezig de rode siersteenstrips te plaatsen. Aan de zuidkant van het Vrijheidsplein werken we aan de wanden van het verdiepte deel. Hier rijdt straks verkeer vanaf Drachten naar de westelijke ringweg.

Aansluiting westelijke ringweg

Aansluiting westelijke ringweg

De aansluiting met de westelijke ringweg wordt verbreed en verhoogd. De kruising met de Leonard Springerlaan vervangen we door een viaduct. In april leggen we liggers op dit viaduct.

Werkzaamheden aan viaduct Paterswoldseweg

Werkzaamheden aan viaduct Paterswoldseweg

Het tijdelijke viaduct (de retrobridge) aan de Paterswoldseweg hebben we onlangs verwijderd. Het nieuwe viaduct aan de Paterswoldseweg is bijna klaar. Op deze foto is te zien dat we de rode siersteenstrips aan het plaatsen zijn.

Werkzaamheden op het Julianaplein

Werk op het Julianaplein

De contouren van de eerste verbindingsboog voor verkeer van Hoogezand naar Assen zijn zichtbaar op het Julianaplein. De vloeren zitten er in. Nu wordt er aan de wanden gewerkt. Eind deze maand storten we het eerste deel van het dek.

Werkzaamheden aan de Vondellaan

Werkzaamheden aan de Vondellaan

De Wijert krijgt via de Vondellaan een eigen aansluiting op de zuidelijke ringweg. Hiervoor moeten we de Vondellaan opnieuw inrichten. We zijn op dit moment bezig met het graven van sleuven ter voorbereiding op het leggen van kabels en leidingen in het voorjaar van 2023.

Papiermolentunnel in beeld

Papiermolentunnel in beeld

Tussen de Papiermolenlaan en de Maaslaan werken we aan de nieuwe Papiermolentunnel. Een deel van de Maaslaan leggen we verdiept aan om de aansluiting te maken met de nieuwe tunnel.

Betonstorten verdiepte ligging bijna afgerond

Werkzaamheden verdiepte ligging

Eind deze maand worden de grote betonstorten van de vloeren en dekken in de verdiepte ligging afgerond. We gaan daarna de verdiepte ligging inrichten.

Nieuwe op- en afrit bij voormalige Lübeckweg krijgt vorm

Nieuwe op- en afrit bij voormalige Lübeckweg krijgt vorm

Op de plek waar in het verleden de Lübeckweg lag, werken we aan een nieuwe oprit en een nieuwe afrit. De oprit is voor verkeer vanaf de Bornholmstraat richting het Julianaplein. De afrit is bedoeld voor automobilisten die vanaf Hoogezand komen en naar de Europaweg of de Bornholmstraat willen. Deze werkzaamheden duren tot eind mei. Verder leggen we langs Europaweg  de komende maanden een nieuw fietspad aan. Deze loopt aan de westzijde van de Europaweg, vanaf de ringweg tot aan de Boumaboulevard.