Update Vrijheidsplein | 31 oktober 2022 | Foto's: Raymond Bos


Bij het Vrijheidsplein werken we op dit moment hard aan een tijdelijke verbindingslus voor het verkeer vanaf Drachten naar de westelijke ringweg. Deze gaat woensdagochtend om 06.00 uur open voor verkeer. De werkzaamheden hiervoor zijn op 31 oktober begonnen.

Maar er gebeurt meer op en bij het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg. De verbindingsboog voor het verkeer vanaf het Julianaplein is bijna af. De tijdelijke verbindingsweg loopt hier onderdoor. Aan de zijkanten van de boog, boven de weg, zijn al de bekende rode baksteenelementen opgehangen.

Aan de zuidkant van het Vrijheidsplein werken we ook aan de definitieve boog voor het verkeer van Drachten richting de westelijke ringweg en richting MartiniPlaza. Deze boog wordt de laagste van de nieuwe bogen die straks het Vrijheidsplein vormen. We bouwen deze boog door het storten van beton.

Een tijdelijke verbinding tussen het Vrijheidsplein en de westelijke ringweg

221031 Aansluiten N370 Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 08219

De tijdelijke verbinding tussen de westelijke ringweg en het Vrijheidsplein wordt aangelegd. Deze verbinding gaat woensdag 9 november open.

Asfalteren en plaatsen barriers

221031 Aansluiten N370 Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 08238

Langs de nieuwe verbindingslus tussen Drachten en de westelijke ringweg plaatsen we barriers en het asfalt voor de nieuwe lus is gelegd.

Rode siersteenstrips op viaduct

221031 Plaatsen rode steenstrips Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 08211

Op het viaduct op het Vrijheidsplein hebben we de eerste rode siersteenstrips aangebracht.

Onderdoorgang naar westelijke ringweg

221031 Update Vrijheidsplein Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 08190

We werken ook aan de uiteindelijke onderdoorgang op het Vrijheidsplein. Deze onderdoorgang wordt straks de daadwerkelijke verbinding tussen Drachten en de westelijke ringweg. Deze onderdoorgang ligt aan de kant van het Leonardo Hotel.

De bouwkuip is uitgegraven

221031 Update Vrijheidsplein Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 08205

De bouwkuip van de onderdoorgang op het Vrijheidsplein is uitgegraven. We starten nu met het betonwerk.