Betonstort van eerste natte knoop op Vrijheidsplein | 17 september 2022 | Foto's Raymond Bos


Op het Vrijheidsplein verbreden we de viaducten. In de nacht van 16 op 17 september hebben we het viaduct aan de zuidzijde van het Vrijheidsplein (aan de kant van het Leonardo Hotel) verbreed. De verbreding hebben we door een natte knoop gedaan. Door de natte knoop wordt het oude en het nieuwe deel met elkaar verbonden. In dit fotoalbum zie je een impressie van de werkzaamheden.

In de nacht van 7 op 8 oktober storten we de tweede natte knoop aan de noordzijde (de kant van het Mercure Hotel). Deze bekisting wordt in de nacht van 17 op 18 oktober weer verwijderd.

Het beton voor de eerste natte knoop op het Vrijheidsplein is gestort

220917 Beton storten natte knoop Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 04687

Op deze foto wordt het beton gestort tussen het oude en nieuwe deel. Hierdoor krijg je een verbinding tussen deze delen van het viaduct. Dit wordt een natte knoop genoemd.

De betonstort in beeld op het Vrijheidsplein

220917 Beton storten natte knoop Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 04623

De natte knop is gestort op het Vrijheidsplein bij de Gasunie. De eerste natte knoop ligt aan de zuidzijde van het viaduct.

Het beton komt tussen de bekisting

220917 Beton storten natte knoop Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 04710

Het beton wordt gestort tussen de bekisting. De bekisting is een houten frame die we eerder hebben geplaatst. Het beton moet daarna hard worden voordat de bekisting verwijderd kan worden. De bekisting wordt in de nacht van 26 op 27 september weer verwijderd.

De verbinding tussen het oude en nieuwe deel

220917 Beton storten natte knoop Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 04734

Hier zie je goed de verbinding tussen het oude en nieuwe deel. Het overzicht van de verbinding (natte knoop) is nu helemaal gereed.