De Ring is Rond. Samen vieren we onze nieuwe ringweg!


Maandag 2 september 2024 nemen we dan echt de nieuwe zuidelijke ringweg van Groningen in zijn geheel in gebruik. De Ring is dan weer Rond en kan weer aan Groningen worden teruggegeven! Dat gaan we vieren!

Klicken Sie hier für die Deutsche Version.

CG3A8173 RWSNN_ring ARZ Zuid (31)

De nieuwe zuidelijke ringweg is in alle bescheidenheid een sterk staaltje. Het is een veilige ringweg die de bereikbaarheid van belangrijke bestemmingen in de stad verbetert, waar het verkeer beter doorstroomt en die met aandacht voor detail is ingepast in de Groninger leefwereld. Een ringweg die Groningen klaar maakt voor morgen!

Natuurlijk moet dit gevierd worden, met stad en regio! Daarom hebben we in het laatste weekend voordat de nieuwe ringweg opengaat, verschillende activiteiten opgezet. Voor iedereen die er op een of andere wijze bij betrokken is. Vanaf vrijdag 30 augustus tot en met maandagochtend 2 september!

Voor de buren

Ben je een buurtgenoot van Aanpak Ring Zuid? Dan ontvang je half juli een persoonlijke uitnodiging in de bus voor een RingConcert op zaterdagavond 31 augustus 2024. Aanmelden kan met de knop hieronder. Gebruik de promotiecode die op de uitnodiging staat.

Daarnaast ben je van harte welkom op onze expositie RingWerk op vrijdag en zaterdag in MartiniPlaza. Meer informatie daarover vind je binnenkort op deze pagina.

Voor Stad en regio (en de buren)

Ben je geïnteresseerd in het werk aan onze zuidelijke ringweg? Je bent op vrijdag 30 augustus en zaterdag 31 augustus van harte welkom in MartiniPlaza op de expositie RingWerk van onze aannemer Combinatie Herepoort. Er is vertier voor jong en oud.

We zoeken ook nog een moment om de ring zelf te bezoeken. We noemen dat voor het gemak RingAaien. Zodra we meer weten, delen we de informatie op deze website.

Voor professionals

De bouw van de nieuwe zuidelijke ringweg was een zeer bijzondere opdracht. Graag willen we onze opgedane kennis en ervaring delen. Daarom organiseren we vrijdag 30 augustus een RingWerk Congres. Op dit congres kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar het werk en gaan daarover in gesprek. Dit alles onder de bezielende begeleiding van presentator Janine Abbring.

Heb je een uitnodiging ontvangen, meld je dan aan via https://4zdhrxl.momice.events/ of met de knop hieronder.

Heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je wel graag deelnemen? Stuur dan gerust een mail aan info@aanpakringzuid.nl. Zet daarin wie je bent, voor welke organisatie je werkzaam bent en waarom je hieraan graag wilt deelnemen. Dan ontvang je daarna snel een reactie van ons.

Voor (oud-)medewerkers

Ben je een (oud-)medewerker van Combinatie Herepoort, Aanpak Ring Zuid of Groningen Bereikbaar? Of ben je op een andere manier gerelateerd aan het project Aanpak Ring Zuid? Dan ben je vrijdag 30 augustus van harte welkom op de RingReünie, inclusief een concert van het Noord-Nederlands Orkest!

Heb je een uitnodiging ontvangen? Meld je dan hieronder aan met je promotiecode.

Werk je nu voor Combinatie Herepoort en ben je op zoek naar een plek om te overnachten? Dan kun je een mail sturen aan communicatie@combinatieherepoort.nl.

Werk je nu voor Aanpak Ring Zuid en ben je op zoek naar een plek om te overnachten? Dan kun je een mail sturen aan info@aanpakringzuid.nl.

Voor meewerkende bedrijven

Heeft u als bedrijf meegewerkt aan de zuidelijke ringweg? Dan kunt u op het RingFestival laten zien wat uw bijdrage aan de werkzaamheden is geweest. Dit festival bestaat uit twee feestelijke dagen waarin we aan vakgenoten en inwoners van Groningen laten zien wat er zoal komt kijken bij het maken van de ringweg. Al veel bedrijven hebben hun medewerking toegezegd. Wilt u ook meedoen, geef dan uw gegevens door via de knop hieronder.

Bereikbaarheid

Tijdens deze dagen zijn er nog werkzaamheden en zijn verschillende wegen afgesloten. Kom daarom zoveel mogelijk op de fiets, met het OV of via een P+R. Kijk voor alle reistips op www.groningenbereikbaar.nl.