Reuzenrad aan de Ring


ARZU Kerstactie website header

‘Rondje stad’ krijgt een nieuwe betekenis met Reuzenrad aan de Ring. Vanaf 22 december tot en met 31 december 2022 kun je plaatsnemen in het 33 meter hoge reuzenrad bij het Julianaplein. Je krijgt hier een fantastisch uitzicht op de werkzaamheden en de stad zelf. Mis deze unieke ervaring niet. De entree is 2 euro. Tickets zijn alleen online te bestellen. Omwonenden ontvangen vrijkaarten. De opbrengst is voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Reuzenrad aan de Ring wordt mogelijk gemaakt door Combinatie Herepoort, Groningen Bereikbaar, Gastvrij Groningen en diverse sponsoren.

Bestel je tickets hier

Openingstijden

Het reuzenrad start op donderdag 22 december om 11.00 uur en draait voor het laatst op zaterdag 31 december om 17.00 uur. Het reuzenrad is elke dag geopend van 11.00 tot 21.00 uur. Het reuzenrad is op eerste kerstdag en oudejaarsdag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Let op: er is geen verkoop aan de kassa. Je koopt je tickets online.

Bereikbaarheid

Het reuzenrad staat aan de Brailleweg, ter hoogte van de (afgesloten) Muntingbrug. Het reuzenrad is goed bereikbaar met het OV, op de fiets of lopend. Er zijn geen parkeerplekken beschikbaar bij het reuzenrad. Parkeren kan wel aan de oost- en westzijde van het Hoornsediep en in de Rivierenbuurt en Grunobuurt. Op al deze plekken geldt betaald parkeren.

20221221 locatie Reuzenrad aan de Ring
Reuzenrad aan de Ring staat aan de Brailleweg (groene cirkel).

Kom je op de fiets vanuit de binnenstad, dan kun je het beste over het Emmaviaduct fietsen en dan bij de kruising met de Parkweg rechtdoor, langs het kanaal. Dan rijd je er recht op af.

Check voor je bezoek aan het reuzenrad www.groningenbereikbaar.nl voor de actuele werkzaamheden.

Vrijkaarten

Heb je een vrijkaart gekregen? Dan moet je die eerst nog omzetten in een ticket. Dat doe je door via de link hierboven tickets te bestellen en dan je kortingscode in te voeren.

Doneer extra

De opbrengst van de tickets gaat naar het Beatrix Kinderziekenhuis, maar zelf doneren kan ook. Doneren kan ook via Tikkie. Niet voor iedereen is het namelijk vanzelfsprekend om ’s ochtends gezond op te staan, of de kinderen naar school te brengen, of met vriendjes en vriendinnetjes buiten te spelen. De kinderen die in het Beatrix Kinderziekenhuis komen, weten daar alles van. Net als hun ouders. Het Beatrix Kinderziekenhuis kan wel wat hulp en bijdragen gebruiken om het verblijf van zowel kinderen als ouders zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kan zelfs een ziekenhuis af en toe als ‘thuis’ voelen.

Verder goed om te weten

  • De bakjes van het reuzenrad zijn open en niet waterdicht. Onze tip: kleed je warm en trek bij regenachtig weer een waterbestendige jas aan.
  • Ondanks de rijplaten kan het terrein modderig zijn. Tip: trek je oude schoenen aan of laarzen.
  • Bij het reuzenrad kunnen foto's en films worden gemaakt voor promotionele doeleinden.
  • Het terrein en het reuzenrad zijn in principe niet rolstoeltoegankelijk. Wel mag men onder begeleiding het reuzenrad in geholpen worden.

Sponsoren

Reuzenrad aan de Ring wordt mede mogelijk gemaakt door deze sponsoren.

Boels
Brunink Group
4 People
Or-Quest
Kandt BV
Joosten Kunststoffen
Visser Assen
DBG Bouw- en reststoffen
Krachtvisie
Henk van Tongeren Water & Techniek
Roelofs
Entjes
Drenth Groep
Max-Bögl
Kon. Sjouke Dijkstra
MUG Ingenieursbureau
Sterk
Haitsma
Eendracht Groep
BCS
Pouw
Oosterhof Holman
Züblin
Bos Recycling
NBC
Yspeert
Betonboor Bleeker
Noordenveld verreiker
Aelbers Personeelsdiensten
Vlasman
Doka
Gjaltema

Fietsquiz

Kom je net uit het Reuzenrad en wil je de werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid van wat dichterbij bekijken? Doe dan mee met onze Fietsquiz. Download het Fietsquizformulier (pdf, 443 kB) of haal het formulier op bij onze infokeet.

Volg de fietsroute langs de bouwplaatsen, geef antwoord op de vragen en maak kans op een leuke prijs. Mail je antwoorden naar info@aanpakringzuid.nl of lever de oplossing in in de brievenbus van ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid (Muntinglaan). De quiz loopt tot het eind van het jaar. Prijswinnaars krijgen begin januari 2023 bericht.