Voorbereidende werkzaamheden sloop viaduct Hereweg
Icon

Voorbereidende werkzaamheden sloop viaduct Hereweg

Van 27 mei 2019 t/m 11 juni 2019

Zuiderplantsoen

Waar?

Ter hoogte van het viaduct Hereweg. 

Wat?

Voorbereidende werkzaamheden op de sloop viaduct Hereweg, zoals:

 • Inrichten doorgang voor bussen en hulpdiensten
 • Plaatsen fietsdoorgang

Wanneer?

 • In de nacht van maandag 27 mei van 20.00 tot 06.00 uur
 • In de nacht van maandag 3 juni van 20.00 tot 06.00 uur
 • In de nacht van maandag 10 juni van 20.00 uur tot 06.00 uur 

Hinder?

In de nacht van maandag 27 mei gebruiken we een korte periode een trilmachine. Dit kan geluidsoverlast veroorzaken. 


Reacties (10)

 1. Waterloolaan

  28 mei 2019, 21:47

  Er zijn nu weer werkzaamheden bij ons voor de deur bezig... Continu geluid van machines. Waar wordt aan gewerkt? Volgens de brief zou er alleen vannacht gewerkt worden.
  1. Waterloolaan

   28 mei 2019, 22:32

   Excuses, ik bedoelde: afgelopen nacht.
   1. John (Aanpak Ring Zuid)

    29 mei 2019, 12:21

    We hebben het uitgezocht en het waren de radaronderzoeken die worden gedaan om zwerfkeien op te sporen. Mijn collega heeft hierover inmiddels contact met je opgenomen.
  Verberg de reacties
 2. Embo

  29 mei 2019, 19:53

  @John: Kun je nog even voor andere bewoners, en voor de transparantie in het algemeen, laten weten waarom jullie je niet aan de afspraken gehouden hebben?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   5 juni 2019, 16:27

   Op je verzoek maak ik de gang van zaken graag transparant. Degene die hierboven heeft gereageerd ('Waterloolaan'), nam aan dat de geluidsoverlast die ze dinsdagavond ervoer, te maken had met de voorbereidende werkzaamheden van de sloop van het zuidelijke deel van het Herewegviaduct. Daarover had ze een brief van ons ontvangen. In de brief stond dat er o.a. op maandagavond gewerkt zou worden. Dinsdag werd daarin niet gemeld. Vandaar haar reactie. We hebben uitgezocht wat er aan de hand was. Op dinsdagavond is er niet gewerkt bij het Herewegviaduct. Wel was er die avond bij de ringweg een radaronderzoek naar zwerfkeien. We hebben niet goed ingeschat dat dit geluidshinder zou geven in de omgeving. We hebben telefonisch contact opgenomen met 'Waterloolaan', haar de situatie uitgelegd en onze excuses aangeboden. Deze heeft ze geaccepteerd. Voor de volledigheid hebben we daarna op de website ook op haar reactie gereageerd.
  Verberg de reacties
 3. Embo

  6 juni 2019, 20:14

  Beste John,

  De situatie onder het Hereviaduct is nu echt onveilig voor fietsers en voetgangers. Als je op de fiets vanuit het zuiden komt sta je eerst erg lang te wachten voor het stoplicht, zo lang dat er soms 20-30 fietsers staan. Vervolgens wordt het stoplicht eventjes groen, steken de fietsers over, en stuiten ze meteen op een bottleneck in de vorm van een tunneltje, waar ze moeten afstappen. Dat geeft grote opstoppingem, en daardoor staan de fietsers midden op de weg stil als de auto's alweer gaan rijden. Dit kan echt niet. Welle wegbeheeerder heeft hiervoor toestemming gegeven? Het is op wegen niet toegestaan om aan de overzijde van een weg met stoplicht een bottleneck te creeren. Volgens mij moeten jullie de busbaan afzetten en voor fietsers reserveren. Daarbij komt ook nog eens dat niet alle fietsers afstappen, wat extra gevaarlijke situaties oplevert, ook voor die arme voetgangers die door hetzelfde tunneltje worden gestuurd.

  Doe hier snel iets aan.
  Verberg de reacties
 4. Van Sijsen, nabij spoor Meeuwerderbaan

  7 juni 2019, 00:47

  Goedenacht,

  het is nu kwart voor één en er is een continu zagend/borend geluid in de buurt. Heeft dit met de bouwwerkzaamheden te maken?

  Vriendelijke groeten, bewoner van Sijsenstraat.
  1. Waterloolaan

   7 juni 2019, 11:20

   Dat geluid is afkomstig van het onderzoek naar zwerfkeien. Wij horen het hier al twee weken. Duurt nog tot 5 juli, elke doordeweekse avond.
  2. Nancy (Aanpak Ring Zuid)

   7 juni 2019, 14:23

   Goedemiddag, we vinden het erg vervelend te merken dat het geluidsoverlast groter is dan we vooraf hadden gedacht. Het geluid wordt veroorzaakt door boringen voor ondergronds onderzoek naar de aanwezigheid van zwerfkeien in de bodem op de plek waar vanaf medio juli de damwandplanken worden geplaatst. Ik heb nu geen pasklare oplossing, maar we gaan gezien de verschillende meldingen wel onderzoeken of het mogelijk is het geluid te dempen door de geluidsbron te isoleren. Via de volgende link kun je meer lezen over de werkzaamheden: www.aanpakringzuid.nl/actueel/nieuws/radaronderzoek-naar-zwerfkeien-bij-zuidelijke-ringweg
  Verberg de reacties

Reageren