Vanaf volgende week sloop deel viaduct bij Esperantokruising
Icon

Gedeeltelijke (nachtelijke) sloop viaduct bij Esperantokruising

Van 11 februari 2019 t/m 27 februari 2019

Zuiderplantsoen

Waar?

Het viaduct bij de Esperantokruising, namelijk de zuidbaan van de zuidelijke ringweg, ter hoogte van de Helperzoom, Verlengde Lodewijkstraat en Verlengde Willemstraat.

Wat?

Combinatie Herepoort gaat een deel van het viaduct bij de Esperantokruising slopen, namelijk de voormalige zuidbaan van de zuidelijke ringweg. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van asfalt, het doorzagen en uithijsen van liggers en het slopen van delen van het viaduct. Lees hier over de voortgang van de werkzaamheden. Ze zijn ook te volgen via een webcam.

Wanneer?

Van 11 tot en met 27 februari. De werktijden zijn van 07:00 uur tot 19:00 uur (met mogelijke uitloop tot 23:00 uur).

Van zaterdag 16 februari 03:00 uur tot woensdag 20 februari 04:00 uur rijden er geen treinen. In die periode werkt Combinatie Herepoort 24 uur per dag rond het spoor.

Hinder?

De werkzaamheden kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Van 16 tot 20 februari werkt Combinatie Herepoort ook 's nachts. De werkzaamheden die veel hinder geven, plannen we zoveel mogelijk overdag. Als het met de uitvoering van de werkzaamheden tegenzit, dan zijn we genoodzaakt om die werkzaamheden in de avond en nachtelijke uren uit te voeren.Van 11 tot 20 februari zijn de onderdoorgangen van de Verlengde Lodewijkstraat en de Helperzoom afgesloten (zie onderstaande kaarten). Fietsers passeren door een fietstunnel naast de Verlengde Willemstraat. Van 20 februari tot en met 27 februari zijn de Verlengde Willemstraat en de Helperzoom afgesloten. De Verlengde Lodewijkstraat is dan geopend en toegankelijk voor al het verkeer. De doorgaande routes Helperzoom-Kempkensberg en Esperantostraat-Waterloolaan blijven tijdens de werkzaamheden voor al het verkeer te gebruiken.


De verkeerssituatie in fase A en B (van 11 tot 20 februari).
Verkeerssituatie van 11 tot 20 februari
De verkeerssituatie vanaf 20 februari tot en met 27 februari 2019.
Verkeerssituatie van 20 tot en met 27 februari

Reacties (3)

 1. Leon

  6 februari 2019, 12:16

  wordt er ook een webcam geplaatst om de werkzaamheden te volgen?
  Verberg de reacties
 2. Hoi

  9 februari 2019, 10:47

  Ik vind het een onmogelijk gevoel geven, dat de Helperzoom tunnel niet klaar is: De witte pijl op de afbeelding die de Helperzoom op wijst zou naar de tunnel moeten wijzen, maar die is er niet....Bovendien: Treinen rijden 4 dagen niet, waarom dan niet die tunnel eronder schuiven eindelijk...We zijn al weer een paar maanden verder! Ik vind het echt te gek voor woorden!
  Verberg de reacties

Reageren