Uitspraak Raad van State: bomen omgeving Esperantostraat kunnen worden gekapt
Icon

Damwanden plaatsen H.L. Wichersstraat

Van 13 juni 2017 t/m 30 juni 2017

Zuiderplantsoen

Waar?

H.L. Wichersstraat, op het terrein tegen de ringweg aan, waar woningen zijn afgebroken.

Wat?

Combinatie Herepoort doet een proef met het plaatsen van damwanden.

Wanneer?

Van 13 juni t/m 30 juni 2017.

Hinder?

De werkzaamheden leveren geluids- en trillingshinder op voor de omwonenden. Er wordt alleen gewerkt tussen 08.00 en 17.00 uur. Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn aan de gevels van de woningen in de directe omgeving hoogtebouten en meters geplaatst om trillingen en het geluid te registreren. Het verkeer ondervindt weinig hinder.


Reacties (1)

 1. Wilma Moorkamp

  28 juni 2017, 10:03

  Vandaag, woensdag 28 juni 2017, waren er rond 9.00 uur erg indringende trillingen. Een beeld van ongebakken klei leek erdoor beschadigd te worden, er vielen brokjes af. (Ongebakken klei is natuurlijk erg kwetsbaar). Ik woon aan de Paulus Lamanstraat.
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   28 juni 2017, 11:49

   We hebben uw melding aan de aannemer doorgegeven. Hij heeft de meters bekeken die in de omgeving van de damwandenproef bij de H.L. Wichersstraat zijn geplaatst. Deze meters hebben de trillingen die u noemt niet geregistreerd. Als de trillingen afkomstig waren geweest van de damwandenproef, dan zou dat zeker op de meters te zien zijn geweest. Waarschijnlijk is er dus een andere oorzaak geweest voor de trillingen bij uw huis.
  Verberg de reacties

Reageren