Aanpassingen verkeerssituatie Waterloolaan
Icon

Aanpassingen verkeerssituatie Waterloolaan

Van 25 november 2019 t/m 30 november 2019

Zuiderplantsoen

Waar?

Op meerdere plekken in de Waterloolaan en op de kruising met de Verlengde Willemstraat.

Wat?

Eind augustus is in de Waterloolaan tweerichtingsverkeer ingesteld en is de rijrichting in een aantal omliggende straten aangepast. Door deze aanpassing is het drukker geworden op de Waterloolaan. Bovendien blijkt uit onderzoek dat het verkeer ook regelmatig te hard rijdt. De afgelopen weken hebben we meerdere overleggen gevoerd met het Wijkcomité Herewegbuurt en een aantal bewoners uit de wijk. Er is een aantal concrete aanpassingen uitgewerkt die de situatie in de Waterloolaan verbeteren:

 • Het plaatsen van twee verkeersdrempels in de Waterloolaan: ter hoogte van nummer 26 en ter hoogte van het appartementencomplex Waterloolaan/Hereweg.
 • Het rood kleuren van een strook voor fietsers van de Waterloolaan richting fietspad Sterrebos.
 • Het aanpassen van de kruising van de Waterloolaan met de Verlengde Willemstraat zodat de doorstroming voor fietsers verbetert. Zie onderaan deze pagina een overzichtskaart van de nieuwe situatie.
 • Het aanpassen van negen haakse parkeervakken en het creëren van twee nieuwe parkeervakken.

De mobiele snelheidsmeters worden op donderdag 12 december verwijderd.

Wanneer?

Van maandag 25 november tot en met zaterdag 30 november. De werktijden zijn tussen 07.00 uur en 19.00 uur.

Hinder?

De werkzaamheden kunnen voor geluidshinder zorgen. Om de werkzaamheden af te ronden, is het nodig om op zaterdag 30 november de Waterloolaan af te sluiten van 08.00 uur tot 17.00 uur. Woningen zijn te allen tijde te bereiken en verkeersregelaars zullen hierin assisteren. Wel kan het voorkomen dat bestemmingsverkeer korte tijd moet wachten of een andere route dan gebruikelijk moet nemen.


Parkeren
Om de fietsers aan de kant van de Verlengde Willemstraat meer ruimte te geven, maken we de Waterloolaan bij dit uiteinde iets breder. Hiervoor is het nodig de eerste negen parkeervakken die haaks op de Waterloolaan staan, iets te verleggen. Hierom vragen wij deze parkeervakken vrij te houden van maandag 25 november 07.00 uur tot zaterdag 30 november 19.00 uur.

Omwonenden ontvangen een brief met meer informatie.

Foto: Raymond Bos

Overzichtskaart nieuwe situatie Waterloolaan/Verlengde Willemstraat
Overzichtskaart nieuwe situatie Waterloolaan/Verlengde Willemstraat

Reacties (4)

 1. Nick Smit

  27 november 2019, 11:56

  Afgezien van dat nogal onhandige kaartje, waar meerdere rode stroken op staan terwijl er in de tekst slechts één wordt genoemd, lijkt het probleem voor fietsers vanaf het Sterrebos richting spoorovergang niet aangepakt.
  De Waterloolaan is zó smal dat automobilisten richting Helperzoom de neiging hebben om dicht tegen de stoeprand aan te rijden, waardoor er voor fietsers geen ruimte meer is. Bij gesloten spoorovergang staat het autoverkeer vast, en daardoor ook de fietsers.
  Volgens mij moet (het laatste stuk van) de Waterloolaan zo ver verbreed worden, dat er aan beide kanten plaats is voor een brede rode strook, terwijl er ook plaats is voor autoverkeer in twee richtingen. De vorm van de weg moet de functie volgen, en niet andersom!
  1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

   28 november 2019, 14:13

   Nick, het kaartje hierboven geeft aan waar we rode verf en/of bestrating en markeringen aanbrengen op de kruising Waterloolaan/Verlengde Willemstraat. Onder het ‘aanpassen van de kruising Waterloolaan met de Verlengde Willemstraat’ valt inderdaad het aanbrengen van meerdere rode stroken. De eerste haakse parkeervakken verleggen we iets zodat de fietsers hier meer ruimte krijgen. Door kleine aanpassingen van de trottoirs wordt de Waterloolaan bij deze kruising aan beide kanten wat breder gemaakt.
  Verberg de reacties
 2. A.J. van der Veen

  27 november 2019, 16:06

  Ook onhandig is dat deze werkzaamheden ingepland en uitgevoerd worden terwijl er al op andere plekken gewerkt wordt. En dat vrachtwagens met hekken en een graafmachine de toch al smalle weg verder belemmeren tijdens de ochtendspits.
  1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

   28 november 2019, 14:14

   A.J. van der Veen, bedankt voor je melding over de hinder van werkzaamheden verderop in de Waterloolaan. Deze werkzaamheden in de berm aan kabels en leidingen, worden door een andere aannemer uitgevoerd in opdracht van de gemeente. Helaas is er in de afstemming van de verschillende werkzaamheden iets niet goed gegaan. Je klacht over het hinderen van het verkeer is doorgegeven aan de gemeente en de betreffende aannemer.
  Verberg de reacties

Reageren