Aanleg waterleiding Waterloolaan - Esperantostraat
Icon

Aanleg waterleiding Waterloolaan - Esperantostraat

Van 26 juni 2017 t/m 4 augustus 2017

Zuiderplantsoen

Waar?

Esperantostraat en Waterloolaan.

Wat?

Waterbedrijf Groningen legt een waterleiding aan met een gestuurde boring onder het spoor door.

Wanneer?

Van 26 juni t/m 4 augustus 2017.

Hinder?

Omwonenden kunnen geluidsoverlast ondervinden van de werkzaamheden.

De kruising Meeuwerderweg / Esperantostraat is gedeeltelijk afgezet voor het opstellen van de boorinstallatie. De aansluiting van de Meeuwerderbaan op de Meeuwerderweg en Esperantostraat is helemaal afgesloten. Fietsers kunnen ten tijde van de werkzaamheden geen gebruik maken van het fietstunneltje tussen de Meeuwerderweg en de H.L. Wichersstraat (het 'gouden' tunneltje).

De Waterloolaan is gedeeltelijk afgezet voor het uitleggen van de buis die onder het spoor door getrokken moet worden. In deze straat geldt ten tijde van de werkzaamheden een parkeerverbod.

De omleidingsroutes zijn met borden aangegeven.Update 6 juli 2017: De containers voor glas en papier langs de Waterloolaan, ter hoogte van de Sterrebosstraat, zijn tot en met 19 juli niet bereikbaar.


Inloopspreekuur
Aannemer Alsema plaatst een directiebouwkeet ter hoogte van de fietstunnel aan de Esperantostraat-zijde. Vanaf woensdag 28 juni kunt u hier iedere woensdag van 08.00 uur tot 09.00 uur terecht voor meer informatie en eventuele vragen over de werkzaamheden.

Reacties (6)

 1. Pim

  12 juli 2017, 17:42

  Worden de machines snachts wel uitgeschakeld?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   13 juli 2017, 10:40

   Pim, we hebben het nagevraagd bij de aannemer. Zij geven aan dat alle apparatuur tegen 19.00 uur uit gaat en in de morgen rond 6.30 uur weer aan wordt gezet.
  Verberg de reacties
  Verberg de reacties
 2. Annette

  18 juli 2017, 19:59

  Waarom dat kabaal bij fietstunnel eind Meeuwerderweg ? Het is nu 20 uur in de avond.
  1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   19 juli 2017, 15:03

   @Annette, we hebben het nagevraagd bij het waterbedrijf. Zij laten weten dat het streven altijd is: rust voor de omgeving vanaf 19.00 uur en liefst nog eerder. Maar ook dat het soms onverhoopt kan voorkomen dat de uitvoering niet tussendoor gestaakt kan worden om het alsnog de volgende dag weer verder op te pakken. Gisteravond hebben ze aansluitend op de voorbereidende pilotboring een 300 meter lange waterleiding onder het spoor doorgetrokken. Dit is gebeurt in goed overleg en met toestemming van o.a. de gemeente. We vinden het heel vervelend dat dit extra overlast heeft veroorzaakt voor de buurt. Het intrekken van de waterleiding is overigens gelukt, en na het opruimen is dit onderdeel met de bijbehorende hinder afgerond. Het waterbedrijf geeft eveneens aan de geluidsoverlast te betreuren en laat met klem weten dat de werkzaamheden in de avonduren een uitzondering zijn. Indien je dit op prijs stelt staan ze je hierover ook nog graag telefonisch te woord.
   1. Annette Doornbosch

    19 juli 2017, 16:54

    Dank je. Ik heb ook al contact met en antwoord van Claudia gehad. Ik dacht trouwens dat het rijk deze toestemming had gegeven. Het waterbedrijf gaat mij nog bellen. Ik hoop niet dat er nog vaker uitzonderingen op de regel komen. Ik hoorde ook klachten van de buren.
  Verberg de reacties

Reageren