Gebruik je muis of touchscreen om te navigeren.

  • Situatie 2013
  • Impressie 2030

Fietsverbindingen

Fietsroute Stadspark-Laan Corpus den Hoorn makkelijker
De fietsroute Stadspark - Laan Corpus den Hoorn wordt veiliger. Aan de oostzijde van de rotonde komt een fietspad in twee richtingen. Hierdoor hoef je minder vaak de weg te kruisen op de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. Door een nieuwe op- en afrit van en naar de westelijke ringweg worden de rotondes ook rustiger waardoor fietsers makkelijker kunnen oversteken.

Snellere fietsverbinding Leonard Springerlaan – Concourslaan
Het fietstunneltje bij de Leonard Springerlaan-Concourslaan verdwijnt. Veel mensen voelen zich onveilig in deze tunnel. In plaats hiervan komt er een volwaardige fietsverbinding onder de westelijke ringweg door. Deze route is handiger, sneller en sociaal veiliger.

Veilige fietsverbinding Laan van de Vrijheid – Leonard Springerlaan
Als je straks van de Laan van de Vrijheid naar de Leonard Springerlaan gaat, fiets je onder de ringweg door. De op- en afritten van de ringweg hoef je niet meer over te steken. Deze route wordt veiliger. In de Leonard Springerlaan komt een vluchtheuvel, waardoor je als fietser in twee etappes kunt oversteken. 

Het tunneltje onder de westelijke ringweg verdwijnt en er komt een volwaardige fietsverbinding voor in de plaats.

De fietsverbinding tussen de Laan van de Vrede en de Expositielaan loopt straks onder de op- en afrit door.

Reacties (1)

  1. Wim Borghols/Fietsersbond Groningen

    10 januari 2020, 13:34

    In de tekeningen (of in het ontwerp!) van de fietsverbindingen West lijken diverse (hopelijke) vergissingen te zitten. Het wordt te omvangrijk dit allemaal op te schrijven, daarom willen we graag overleg hierover, eventueel kan dat ook telefonisch.
    Verberg de reacties

Reageren