Bedrijven in het oosten van de stad worden beter bereikbaar. Eemspoort/Driebond krijgt een eigen op- en afrit. Bedrijven in de omgeving van de Bornholmstraat (zoals Ikea en Bauhaus) zijn sneller te bereiken vanuit het westen.

Wat gaat er gebeuren?

Vernieuwen afrit Europaweg
Voor het verkeer uit het westen, schuift de afrit bij de Europaweg wat verder op. De afrit gaat straks over de Europaweg heen en loopt dan met een boog om de skivijver, tot aan de Herningweg. Daar wordt het verkeer gesplitst. Je kunt kiezen of je via de Europaweg of via de Bornholmstraat verder rijdt.

Nieuwe aansluiting Bornholmstraat
Verkeer kan straks rechtstreeks vanaf de Bornholmstraat de zuidelijke ringweg op in westelijke richting. Handig voor bijvoorbeeld bezoekers van Ikea of Bauhaus die richting Drachten of Assen gaan. Dit verkeer hoeft niet meer via de oprit bij de Europaweg.

Aanleg op- en afrit voor Eemspoort/Driebond
Bedrijventerreinen Eemspoort en Driebond worden eenvoudiger te bereiken. Ze krijgen een eigen op- en afrit van de zuidelijke ringweg. Kom je uit westelijke richting, dan kun je langer op de ringweg blijven rijden. Pas ‘voor de deur’ ga je van de ringweg af. Ook op de terugweg kun je sneller weer op de ringweg komen, via opritten in beide richtingen.

Uitbreiding knooppunt Westerbroek
Knooppunt Westerbroek aan de A7 wordt aangepast zodat het meer verkeer kan verwerken. Zo komen er bypasses langs de rotondes en extra rijstroken op de toeleidende wegen. Het verkeer van en naar Hoogezand stroomt zo sneller door.

Werkzaamheden 2019

Aansluiting Westerbroek
De uitbreiding bij knooppunt Westerbroek is gestart op 9 september 2019. De werkzaamheden duren tot begin december 2019. Af en toe is er een stremming nodig.

Faunapassage Kieler Bocht
Op bedrijventerrein Eemsport brengen we onder de Kieler Bocht een faunapassage aan. Als hier straks de nieuwe afrit naar Eemspoort/Driebond ligt, kunnen kleine dieren er veilig onderdoor. De faunapassage bestaat uit een ronde betonnen buis (een duiker).