Herinrichting Griffeweg
Icon

Herinrichting Griffeweg

Van 14 mei 2017 t/m 24 mei 2017

Oost

Waar?

Griffeweg, vanaf de Europaweg tot aan de kruising met de Veemarktstraat (kop Meeuwerderweg).

Wat?

Herinrichting van de straat, om de doorstroming te verbeteren.

Wanneer?

Van zondagavond 14 mei tot woensdagochtend 24 mei 2017.

Hinder?

Dit deel van de Griffeweg is in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruikmaken van de fiets- en voetpaden, maar kunnen de Griffeweg hier niet oversteken.

Voor bewoners van De Meeuwen en de Boermandestraat e.o. zijn omleidingsroutes vastgesteld. Bewoners van De Meeuwen kunnen omrijden via de parallelweg van de Europaweg en het Europapark (Boumaboulevard). De Boermandestraat e.o. blijft bereikbaar via de Sontweg en Het Hout. Het overige verkeer kan de omleidingsborden volgen.

De werkzaamheden zijn deels ook 's avonds en 's nachts. Dit kan geluidsoverlast geven voor de omwonenden.Let op: ook een deel van de Veemarktstraat is in deze periode afgesloten.


Reacties (22)

 1. Theo Flipsen

  15 mei 2017, 14:34

  Geachte heer/mevrouw,

  Gisteravond (zondagavond) om 19:00 is begonnen met de werkzaamheden aan de herinrichting Griffeweg. Tot onze ontsteltenis zijn wij niet geïnformeerd over de werktijden en al helemaal niet over het feit dat deze 's nachts, wanneer we proberen te slapen, doorgaan. Dat was gisteravond en -nacht een ramp. Kunnen de werkzaamheden (met veel geluidshinder) niet gewoon overdag plaatsvinden en wat staat ons nog allemaal te wachten? Moeten we een hotel gaan boeken om nog te kunnen blijven functioneren in ons beroep? Ook wij hebben namelijk aan onze verplichtingen te voldoen. Goed slapen is een voorwaarde.

  Daarbij buitenconcerten worden gemonitord op geluidshinder en stoppen om 11 of 12 uur. Waarom kan er dan wel 's nachts asfalt worden verwijderd met verschrikkelijk veel lawaai, waartegen ramen en deuren sluiten niet helpt. Wanneer wij dat zouden doen worden we opgepakt door de politie.

  Ik hoor graag spoedig van U.

  Theo Flipsen, Griffeweg 66
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   15 mei 2017, 17:42

   We vinden het heel vervelend voor u dat u zo veel last van de werkzaamheden heeft gehad. We nemen per mail contact met u op. Afgelopen nacht is bij de Griffeweg het asfalt weggefreesd, wat inderdaad met veel lawaai gepaard ging. De komende werkzaamheden zullen minder geluidsoverlast geven. Vanaf nu wordt er uitsluitend gewerkt tussen 05.00 en 23.00 uur.
  Verberg de reacties
 2. Martin Hovenkamp

  22 mei 2017, 11:19

  Geachte dhr/mevr,
  ik kan alleen maar vermelden, dat de verantwoordelijke in deze, zich moet verantwoorden voor deze hele gang van zaken. Schandalig dat deze persoon mij maar max 5 u slaap gunt, waarvan de eerste nacht geen slaap. Geen raam of niets kan open. Of is het misschien een prestige kwestie van een ambtenaar, zo niet dan zie dit als niet geschreven. En net zoals de reactie hierboven, geen brief. Helemaal niets.

  met vr.gr.

  M. Hovenkamp
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   22 mei 2017, 14:31

   Dank voor uw melding. De aannemer heeft contact met u gehad. We nemen alle klachten en reacties serieus en kijken wat we een volgende keer kunnen verbeteren. De werkzaamheden aan de Griffeweg duren nog twee dagen. Hier leest u wat er nog gedaan moet worden.
  Verberg de reacties
 3. poort

  22 mei 2017, 14:05

  Het moet nu eenmaal gebeuren binnen zeer korte tijd.
  Als het klaar is hebben we er jaren geen last meer van !Dit is nou eenmaal niet te voorkomen !
  Meer hinder heb ik van zatlappen die s nachts door de Griffeweg e.o. lopen te schreeuwen en honderden mensen uit hun slaap halen. Dit het hele jaar door ! Maar geluidsoverlast door wegwerkzaamheden
  is niet te vermijden .Even slikken en het is voorbij!
  1. Martin Hovenkamp

   22 mei 2017, 14:36

   Onzin binnen z on korte tijd. 2 dagen langer en het probleem had je niet gehad. Tis weer een of andere ambtenaar die het APV heeft verruimd. De gemeente is debet aan dit gebeuren. Even slikken, een ander zal bepalen dat ik en medebewoner amper 5 u slaap per nacht hebben. Mag ik ff. Wegwerkzaamheden ok. Maar tussen 7 u s ochtends en 19.00 u. s avonds had ook gekund,, zoals het APV vermeld.
  Verberg de reacties
 4. Leon

  12 februari 2018, 12:13

  Worden de nieuwe groenstroken nog ingezaaid met gras of andere beplanting? Het staat nu vol met onkruid.
  1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   21 februari 2018, 16:43

   Het is de bedoeling bij de Griffeweg bomen aan te planten, bloembollen te planten en een bloemrijk grasmengsel te zaaien. Op dit moment is het definitieve ontwerp nog niet vastgesteld. We verwachten dat we hiermee in het volgende plantseizoen aan de slag kunnen, vanaf het najaar van 2018.
   1. Tom Hoppen

    28 maart 2018, 08:28

    Hallo Sanne,

    Ze zijn bezig met de aanplant van de 16 zomereiken aan de Griffeweg. Is er ook nieuws over de bloembollen en het grasmengsel?

    Mogen wij zelf bloemen zaaien?

    Groeten,
    Tom Hoppen
     1. Leon

      31 oktober 2018, 19:48

      Hallo ARZ,

      Jullie hebben aangegeven dat er op de Griffeweg gras ingezaaid zou worden met een bloemenmengsel. Gaat dit nog plaatsvinden? Het is nu een en al onkruid.
      1. John (Aanpak Ring Zuid)

       1 november 2018, 16:00

       Leon, vanwege het seizoen kon dat niet tegelijkertijd met het bomen planten. Dit najaar nog gaan we het onkruid maaien en de bloembollen planten. Vanwege het verkeer moet dit in de nacht gebeuren. We hebben nog geen definitieve datum.
       1. Leon

        27 november 2018, 15:07

        Dank voor de update John. We zijn benieuwd hoe het er in het voorjaar uit gaat zien!
  Verberg de reacties
 5. M. van der Heide

  20 februari 2018, 09:08

  Er zouden eind 2017 grote bomen gepoot worden in de middenberm van de Griffeweg, dat is ons destijds op een voorlichtingsbijeenkomsten over aanpak
  Griffeweg verteld. Mijn vraag: wanneer gebeurt dit?
  Verberg de reacties
 6. Greet

  21 februari 2018, 20:53

  Op 8 mei 2017 is ons dit inderdaad verteld: bloembollen en een bloemrijk grasmengsel. Tevens zijn de volgende bomen genoemd: Plantanus hispanica ‘Huissen’ maat 20 - 25 cm en Ulmus Columella maat 20 - 25 cm. En dit alles te planten in november 2017. Waarom moet dit nog een jaar extra duren voor dit wordt aangepakt?
  Langs het Verlengde Winschoterdiep zijn in de afgelopen week ook nieuwe grote bomen gepoot, dus het is nog niet te laat, het kan nog in februari, waarom nog wachten tot november?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   27 februari 2018, 14:52

   We kunnen goed nieuws melden. Combinatie Herepoort gaat de bomen alsnog dit plantseizoen planten, dus vóór half april. Daar zag het eerst niet naar uit. De groenwerkzaamheden bij de Griffeweg zijn namelijk onderdeel van de herinrichting van het kruispunt Sontweg-Griffeweg-Europaweg. Het definitief ontwerp daarvoor is op een later moment in de planning opgenomen. In overleg met de opdrachtgever (Aanpak Ring Zuid) heeft de aannemer nu besloten de groenwerkzaamheden hiervan los te koppelen. Daardoor kan het groen nog dit voorjaar worden ingericht. De aannemer gaat nu aan de slag om het plan voor de aankleding van de middenberm van de Griffeweg definitief te maken. Er is wel een wijziging. Op verzoek van de beheerder gaat de aannemer langs de Griffeweg zomereiken (Quercus robur) aanplanten in plaats van iepen (Ulmus Columella). Aan de Sontweg komen platanen (Plantanus hispanica ‘Huissen’). Naar verwachting moeten de werkzaamheden in de avond of de nacht uitgevoerd worden vanwege de verkeersdrukte aan de Griffeweg. Omwonenden krijgen hierover te zijner tijd een brief.
   1. Tom Hoppen

    28 maart 2018, 08:32

    Beste John,

    Ik ben blij met de aanplant van de bomen. Ze zijn bezig nu. Ik zou wel eens met je willen praten, want het is belangrijk het goede nieuws over aanplant te melden. Ik ben behoorlijk gefrustreerd over de kaalslag overal in Groningen. Er moet nu echt massaal worden ingezet op aanplant, van bomen specifiek, niet enkel van 'groen'. Dit laatste ook, maar bomen moeten met name apart daarin een onderdeel zijn. Aanplant kost zeer weinig op het budget van de Ringweg. We moeten echt toe naar een 'groen Groningen', met nogmaals, bómen, niet halfslachtig ongedefinieerde groene massa, die ook mooi is maar een andere ecologische functie heeft. Met vriendelijke groet, Tom Hoppen.
    1. John (Aanpak Ring Zuid)

     28 maart 2018, 09:08

     Tom, ook wij vinden bomen belangrijk. De zuidelijke ringweg gaat straks gekenmerkt worden door verhoogde zijbermen met zuilvormige bomen. Alleen al langs de ringweg komen circa 1.000 nieuwe bomen. Verder krijgt de Brailleweg langs het Noord-Willemskanaal een dubbele bomenlaan, hier komen circa 200 platanen. In het Zuiderplantsoen boven de verdiepte ligging, komen ongeveer 240 nieuwe bomen, van verschillende soorten. In totaal gaan we ruim 2.000 nieuwe bomen planten. Meer hierover kun je lezen in ons artikel met Dirk Zwakenberg, adviseur groeninrichting van Combinatie Herepoort.
  Verberg de reacties
 7. ank

  2 maart 2018, 10:38

  Dat is goed nieuws
  Fijn dat men nu toch voor dit plantseizoen de Griffeweg van bomen en groen gaat voorzien. We zijn benieuwd en wachten vol spanning af.
  Verberg de reacties

Reageren