Herinrichting Griffeweg
Icon

Herinrichting Griffeweg

Van 14 mei 2017 t/m 24 mei 2017

Oost

Waar?

Griffeweg, vanaf de Europaweg tot aan de kruising met de Veemarktstraat (kop Meeuwerderweg).

Wat?

Herinrichting van de straat, om de doorstroming te verbeteren.

Wanneer?

Van zondagavond 14 mei tot woensdagochtend 24 mei 2017.

Hinder?

Dit deel van de Griffeweg is in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruikmaken van de fiets- en voetpaden, maar kunnen de Griffeweg hier niet oversteken.

Voor bewoners van De Meeuwen en de Boermandestraat e.o. zijn omleidingsroutes vastgesteld. Bewoners van De Meeuwen kunnen omrijden via de parallelweg van de Europaweg en het Europapark (Boumaboulevard). De Boermandestraat e.o. blijft bereikbaar via de Sontweg en Het Hout. Het overige verkeer kan de omleidingsborden volgen.

De werkzaamheden zijn deels ook 's avonds en 's nachts. Dit kan geluidsoverlast geven voor de omwonenden.Let op: ook een deel van de Veemarktstraat is in deze periode afgesloten.


Reacties (4)

 1. Theo Flipsen

  15 mei 2017, 14:34

  Geachte heer/mevrouw,

  Gisteravond (zondagavond) om 19:00 is begonnen met de werkzaamheden aan de herinrichting Griffeweg. Tot onze ontsteltenis zijn wij niet geïnformeerd over de werktijden en al helemaal niet over het feit dat deze 's nachts, wanneer we proberen te slapen, doorgaan. Dat was gisteravond en -nacht een ramp. Kunnen de werkzaamheden (met veel geluidshinder) niet gewoon overdag plaatsvinden en wat staat ons nog allemaal te wachten? Moeten we een hotel gaan boeken om nog te kunnen blijven functioneren in ons beroep? Ook wij hebben namelijk aan onze verplichtingen te voldoen. Goed slapen is een voorwaarde.

  Daarbij buitenconcerten worden gemonitord op geluidshinder en stoppen om 11 of 12 uur. Waarom kan er dan wel 's nachts asfalt worden verwijderd met verschrikkelijk veel lawaai, waartegen ramen en deuren sluiten niet helpt. Wanneer wij dat zouden doen worden we opgepakt door de politie.

  Ik hoor graag spoedig van U.

  Theo Flipsen, Griffeweg 66
  1. John (Webredacteur)

   15 mei 2017, 17:42

   We vinden het heel vervelend voor u dat u zo veel last van de werkzaamheden heeft gehad. We nemen per mail contact met u op. Afgelopen nacht is bij de Griffeweg het asfalt weggefreesd, wat inderdaad met veel lawaai gepaard ging. De komende werkzaamheden zullen minder geluidsoverlast geven. Vanaf nu wordt er uitsluitend gewerkt tussen 05.00 en 23.00 uur.
  Verberg de reacties
 2. Martin Hovenkamp

  22 mei 2017, 11:19

  Geachte dhr/mevr,
  ik kan alleen maar vermelden, dat de verantwoordelijke in deze, zich moet verantwoorden voor deze hele gang van zaken. Schandalig dat deze persoon mij maar max 5 u slaap gunt, waarvan de eerste nacht geen slaap. Geen raam of niets kan open. Of is het misschien een prestige kwestie van een ambtenaar, zo niet dan zie dit als niet geschreven. En net zoals de reactie hierboven, geen brief. Helemaal niets.

  met vr.gr.

  M. Hovenkamp
  1. John (Webredacteur)

   22 mei 2017, 14:31

   Dank voor uw melding. De aannemer heeft contact met u gehad. We nemen alle klachten en reacties serieus en kijken wat we een volgende keer kunnen verbeteren. De werkzaamheden aan de Griffeweg duren nog twee dagen. Hier leest u wat er nog gedaan moet worden.
  Verberg de reacties
 3. poort

  22 mei 2017, 14:05

  Het moet nu eenmaal gebeuren binnen zeer korte tijd.
  Als het klaar is hebben we er jaren geen last meer van !Dit is nou eenmaal niet te voorkomen !
  Meer hinder heb ik van zatlappen die s nachts door de Griffeweg e.o. lopen te schreeuwen en honderden mensen uit hun slaap halen. Dit het hele jaar door ! Maar geluidsoverlast door wegwerkzaamheden
  is niet te vermijden .Even slikken en het is voorbij!
  1. Martin Hovenkamp

   22 mei 2017, 14:36

   Onzin binnen z on korte tijd. 2 dagen langer en het probleem had je niet gehad. Tis weer een of andere ambtenaar die het APV heeft verruimd. De gemeente is debet aan dit gebeuren. Even slikken, een ander zal bepalen dat ik en medebewoner amper 5 u slaap per nacht hebben. Mag ik ff. Wegwerkzaamheden ok. Maar tussen 7 u s ochtends en 19.00 u. s avonds had ook gekund,, zoals het APV vermeld.
  Verberg de reacties
 4. Leon

  12 februari 2018, 12:13

  Worden de nieuwe groenstroken nog ingezaaid met gras of andere beplanting? Het staat nu vol met onkruid.
  Verberg de reacties

Reageren