Gebruik je muis of touchscreen om te navigeren.

 • Situatie 2013
 • Impressie 2030

Fietsverbindingen

Fietsoversteek met verkeerslichten Hoornsediep - Brailleweg
Op de route Hoornsediep-Brailleweg fiets je straks niet meer door het tunneltje onder het Emmaviaduct (zie de afbeeldingen hieronder). Deze tunnel wordt namelijk vervangen door een kruising met verkeerslichten (a). Als fietser kun je straks veilig oversteken, maar je hebt wel langere wachttijden.
 

Dubbelzijdig fietspad langs de Brailleweg
Aan de westkant van de Brailleweg komt een dubbelzijdig fietspad (b) van de Parkweg tot de van Lenneplaan. Via deze fietsroute kun je onder het Julianaplein doorfietsen. De fietsroute van de Vondellaan naar het Hoornsediep verdwijnt (c). 

Fietsverbindingen rond het Julianaplein

Fietstunnel Papiermolen
Het lijkt erop dat er een fietstunnel blijft tussen de Rivierenbuurt en zwembadcomplex De Papiermolen. Hiervoor moet het Tracébesluit nog worden aangepast. Deze procedure loopt nog.

Impressie van de fietstunnel ontworpen door Combinatie Herepoort.
Impressie van de fietstunnel ontworpen door Combinatie Herepoort.

Veilige fietsroute Vondellaan - Brailleweg
De fietsroute langs het Noord-Willemskanaal is onder andere belangrijk voor scholieren. Je fietst straks onder de A28 door, zodat je niet de op- en afrit van de A28 over hoeft te steken.  Dit fietspad wordt veiliger. Op het meest noordelijke deel van de Vondellaan wordt het fietspad aan de westzijde geschikt voor tweerichtingsverkeer. Als je vanuit de Van Lenneplaan en de Van Schendelstraat richting de binnenstad fietst, kun je aan de westzijde blijven rijden. Daardoor hoef je de Vondellaan niet twee keer over te steken.

Het fietspad langs de Brailleweg gaat in de toekomst onder de op- en afrit van de A28 door.
Het fietspad langs de Brailleweg gaat in de toekomst onder de op- en afrit van de A28 door.

Reacties (4)

 1. S boer

  22 december 2016, 05:52

  Ze zijn nu druk bezig bij de h. R holststraat ivm ring. Vanmorgen begonnen om 5.30!!!!! de werkzaamheden. Ik vind dit geluidsoverlast in een woonwijk. Een mens mag toch wel tot 7.00 nachtrust hebben. Waar kan ik een klacht indienen en wat zijn de toeggestane normen hierin?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   22 december 2016, 12:04

   @S boer: Heel vervelend dat je zo wakker bent geworden. Dit is inderdaad niet zoals het hoort. Een van onze medewerkers is even wezen kijken. De aannemer is hier niet bezig voor Aanpak Ring Zuid, maar voor de gemeente. We hebben je klacht daarom naar de gemeente doorgestuurd. Die gaat hierover met de aannemer in gesprek. Klachten over werkzaamheden kun je in het vervolg het beste melden bij het Loket Verkeer en Werkzaamheden.
   1. S boer

    22 december 2016, 13:54

    Ok, toch bedankt voor het uitzoeken en de zeer snelle reactie! Nu maar hopen dat de gemeente ook zo snel is.
  Verberg de reacties
 2. Jaap

  22 december 2016, 22:48

  @ S Boer en @ John: je moet niet denken als je bij dat loket iets meldt dat je er ooit iets van weer hoort. En bij reclameren geeft men aan dat "de klacht aan een andere afdeling is doorgestuurd". En dan.... hoor je natuurlijk weer niets.
  Verberg de reacties

Reageren