Vernieuwen kade Noord-Willemskanaal
Icon

Vernieuwen kade Noord-Willemskanaal

Van 19 augustus 2019 t/m 11 oktober 2019

Julianaplein

Waar?

De oostelijke kade van het Noord-Willemskanaal tussen de Brailleweg en de Van Iddekingeweg.

Wat?

Het vernieuwen van de kade door de beschoeiing te vervangen. De oude betonnen wanden worden verwijderd en vervangen door  stalen damwandplanken. Deze worden ingetrild. Dit is ter voorbereiding op de bouw van de nieuwe fietsvallei bij de Brailleweg.

Wanneer?

Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 11 oktober. Het intrillen van damwandplanken gebeurt van 21 augustus tot en met 6 september. De werkzaamheden worden uitgevoerd op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur. Tot 11 oktober is Combinatie Herepoort bezig met op maat lassen van de damwandplanken. 

Hinder?

Het intrillen van damwandplanken zorgt voor geluid en trillingen. Vragen of klachten? Bel het Loket Damwand via 050 2100145Tijdens de werkzaamheden is het fiets/voetpad aan de oostkant van het kanaal afgesloten tussen Brailleweg en Van Iddekingeweg. Het fietsverkeer zal met borden worden omgeleid via de westkant van het kanaal.


Reacties (8)

 1. Leon

  4 september 2019, 14:21

  Wanneer starten jullie met de bouw van het nieuwe viaduct?
  1. Leon

   12 september 2019, 15:48

   Hallo ARZ,

   zie bovenstaande vraag. Is al bekend wanneer er gestart wordt met de bouw van het viaduct en fietsvallei?
   1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

    24 september 2019, 16:28

    Leon, de volgende stap bij de A28/Brailleweg is inderdaad het bouwen van het nieuwe viaduct. Dit doen we samen met het bouwen van de nieuwe oprit vanaf Groningen Centrum naar de A28. In november van dit jaar beginnen we met het aanbrengen van zand voor de oprit en het viaduct en brengen we voorbelasting aan. Deze werkzaamheden duren ongeveer een maand en hierna moet de grond minimaal 3 maanden ‘zetten’. In het voorjaar van 2020 kunnen we vervolgens aan de slag met de daadwerkelijke bouw van het nieuwe viaduct. Dit duurt ongeveer een jaar. Als vervolgens het verkeer op de A28 over het nieuwe viaduct rijdt, kunnen we het tijdelijke viaduct afbreken. De fietsvallei (onder het nieuwe viaduct Brailleweg) richten we pas later in, als ook de Brailleweg omgebouwd wordt tot een tweerichtingsweg. De ingebruikname van de fietsvallei staat voorlopig gepland op het voorjaar van 2022. Deze planning is uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen.
    1. Leon

     24 september 2019, 17:18

     Dank voor de duidelijke uitleg Judith!
  Verberg de reacties
 2. Leon

  20 september 2019, 14:34

  Hallo ARZ,

  Krijg ik nog antwoord op mijn vraag? Alvast bedankt.
  Verberg de reacties
  Verberg de reacties
  Verberg de reacties

Reageren