Afsluiting oprit A28 t.h.v. Van Ketwichverschuurlaan
Icon

Afsluiting oprit A28 t.h.v. Van Ketwichverschuurlaan

Van 5 februari 2018 t/m 6 februari 2018

Julianaplein

Waar?

Oprit naar de A28 richting Groningen ter hoogte van de Van Ketwichverschuurlaan.

Wat?

Afsluiting van de oprit in verband met het kappen van bomen.

Wanneer?

Vanaf 5 februari 22:00 uur tot 6 februari 06:00 uur

Hinder?

Verkeer moet omrijden, mogelijk beperkt geluidsoverlast.


Reacties (5)

 1. I. Bakker

  6 februari 2018, 08:48

  Helaas was er van "beperkt geluidsoverlast" geen sprake... Tot na 3 uur de hele tijd zaagmachines vlak voor de deur. Ook jammer dat de omwonenden niet op de hoogte worden gebracht van de werkzaamheden (Op de voorlichtingsdag werd er gezegd dat er geen veranderingen zouden plaats vinden aan de oprit richting het Julianaplein, dus waarom kijken op de site of er werkzaamheden zijn) zodat er eventueel maatregelingen kunnen worden getroffen (bv. elders slapen...)
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   7 februari 2018, 13:56

   We streven ernaar de kapwerkzaamheden zo veel mogelijk overdag uit te voeren. Dit is voor het grootste deel van de bomenkap ook gebeurd. Uit het oogpunt van veiligheid kan het echter soms nodig zijn om ook ’s avonds en/of ‘s nachts door te werken. Het gaat dan om plaatsen waar bomen bij het kappen op de weg kunnen vallen, waardoor het nodig is de weg af te sluiten.

   Inderdaad zou het beter geweest zijn als we u vlak voor de nachtelijke werkzaamheden persoonlijk hadden geïnformeerd, zodat u hier rekening mee had kunnen houden. Ook op andere locaties hebben de nachtelijke kapwerkzaamheden deze en vorige week klachten uit de omgeving opgeleverd. We trekken hier lering uit. We hebben interne afspraken gemaakt om de omwonenden beter over nachtelijke werkzaamheden te informeren. Aan de overlast zelf is helaas niet veel te doen. De uitvoerders doen hun best de overlast te beperken, onder andere door de motorkettingzaag alleen te gebruiken als het echt nodig is.
   1. DJ

    8 februari 2018, 08:33

    Beste John,

    "We trekken hier lering uit." is echt een enorme dooddoener. Dit soort comminucatie is precies waar het in alle grote projecten van rijkswaterstaat misgaat (al vele jaren, overal in het land), en blijkbaar trekken jullie er helemaal geen lering uit. Behalve dat juliie er elke keer weer mee wegkomen. Het project ARZ heeft een jarenlange voorbereiding gehad, met een leger aan communicatie-medewerkers. Het lijkt er veel meer op dat jullie strategie is om niet te communiceren, aangezien de "lering" die jullie uit vorige projecten hebben getrokken laat zien dat je daarop toch niet wordt afgerekend.

    Gr. DJ
  Verberg de reacties
 2. Ohnur Turko

  6 februari 2018, 11:01

  @ I. Bakker: Wat verschrikkelijk, de wereld vergaat, we hoorden zaagmachines. Stelt u zich in godsnaam niet zo aan een toon een beetje begrip voor deze harde werkers.
  1. Tim

   6 februari 2018, 12:02

   Nou nou, Ik denk dat I. Bakker terecht een klacht heef. Ze toont ook nog aan oplossingsgericht te willen denken door b.v. tijdens het kappen en zagen een nachtje of een paar nachten ergens anders te gaan slapen. Het lijkt mij ook erg wenselijk om van te voren te weten als je te maken krijgt met geluidsoverlast tot diep in de nacht. Je zou maar een belangrijke vergadering of zo hebben de dag erna.
  Verberg de reacties

Reageren