Afbouwen Helperzoomtunnel
Icon

Afbouwen Helperzoomtunnel

Van 8 augustus 2019 t/m 1 april 2020

Helpman/Coendersborg

Waar?

Bouwterrein Helperzoomtunnel: tussen Helperzoom, Helperpad en Duinkerkenstraat.

Wat?

Op zaterdag 3 augustus is de Helperzoomtunnel succesvol onder het spoor geschoven. De komende maanden werken we verder aan het afbouwen van de Helperzoomtunnel en het aanleggen van de rijbaan en het vrijliggende fietspad.

Wanneer?

Van 8 augustus 2019 tot het voorjaar van 2020 op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur. De tunnel is in het voorjaar van 2020 open voor het verkeer. 

Hinder?

De werkzaamheden kunnen voor geluidsoverlast zorgen.


Reacties (9)

 1. Kees Steen

  16 oktober 2019, 14:45

  De webcam bij Helperzoomtunnel doet t niet
  1. Nancy (Aanpak Ring Zuid)

   16 oktober 2019, 16:12

   Hallo Kees, bedankt voor je melding. We hebben momenteel een probleem met de stroomvoorziening van de webcam. We doen ons best om dit zo snel mogelijk te herstellen zodat de webcam weer online is.
  2. hboelens

   30 oktober 2019, 10:29

   volgens mij werkt de webcam weer niet ?
  Verberg de reacties
 2. Thomas

  28 oktober 2019, 13:14

  Ik fiets regelmatig langs de Helperzoom voor mijn werk op industrieterrein Euvelgunne. En ik zie dat aan deze kant ook veel wordt gedaan. Is het mogelijk een tweede webcam te plaatsen aan deze kant?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   12 november 2019, 10:50

   Thomas, inderdaad gebeurt er ook het een en ander aan de zijde van de Helperzoom. Het is echter lastig om hier een geschikte plek te vinden voor een webcam. Ook ontbreekt hier een goede stroomvoorziening. Het kan alleen door de webcam aan te sluiten op een aggregaat. Zo'n aggregaat geeft lawaai en het is niet een erg stabiele oplossing. Bij vaste webcams vinden we dat niet gewenst. Daarom houden we het bij de webcam aan de zijde van het Europapark.
  Verberg de reacties
 3. Hoi

  23 november 2019, 08:46

  Wat een onwerkelijk beeld....Het is nu zaterdagmorgen en het enige wat beweegt op de webcam is een trein die over de tunnel rijdt...Waarom wordt er niet doorgewerkt aan de tunnel in het weekend?....is er tenminste ook wat te zien op de cam! Het blijft intussen zeer onveilig bij de spoorwegovergang....Ik zou zeggen: Steek een paar keer de spoorbomen over komende maandagmorgen bijvoorbeeld, ik wens je veel succes!
  1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

   28 november 2019, 07:24

   Hoi, midden september heeft mijn collega je vraag over doorwerken bij de Helperzoomtunnel ook beantwoord. Zoals gezegd: het werk aan de Helperzoomtunnel gaat onverminderd door. We werken hier elke doordeweekse dag van 7.00 uur tot 19.00 uur. Bij de planning houden we er rekening mee dat er in de winterperiode vorst kan zijn. Dat kan van invloed zijn op grondwerk en het aanbrengen van materialen. We zitten dus bepaald niet stil. Met betrekking tot het sluiten van de spoorwegovergang: de uiteindelijke beslissing hierover is aan ProRail. Zij besluiten wanneer deze exact afgesloten wordt.
   1. Hoi

    30 november 2019, 23:08

    .....en weer geen reactie op het niet doorwerken in het weekend maar wel beweren dat het werk onverminderd doorgaat....Hoezo? de tijd die gespendeerd is aan het kunnen kijken naar het inschuiven van de tunnel had beter kunnen worden besteed aan het sneller afmaken ervan....jullie zijn 1,5 jaar te laat klaar met de tunnel...en blijven zo laks als maar kan.....Stel eens een daad!!! in plaats van de verantwoording door te schuiven naar Pro rail....Je houd wel rekening met de vorst, maar niet dat de tunnel 1,5 jaar te laat klaar is...Geef zelf eens wat toe....Pro rail wacht op jullie hoor, omgedraaide wereld...Heel teleurstellend allemaal en nogmaals: levensgevaarlijk blijft het intussen al die tijd bij de spoorwegovergang....ik reageer niet meer in ieder geval, want dat is totaal zinloos....Nog 1 verzoek: Graag geen vuurwerk wat mij betreft als de tunnel 1,5 JAAR TE LAAT klaar is.....Hoi
  Verberg de reacties
 4. Harm

  15 december 2019, 14:26

  Goedemiddag hoi, schijnbaar weet u precies hoe het allemaal moet, er is een groot te kort aan personeel in de bouw en ook bij herepoort denk ik.....Misschien moet u er solliciteren, dan is het allemaal klaar voor we er erg in hebben!! Dan was de vertraging er waarschijnlijk niet geweest, want u maakt natuurlijk nooit foutjes !!
  En doorwerken in het weekend??
  Misschien wordt er in het weekend niet gewerkt vanwege de omwonenden ??
  Verberg de reacties

Reageren