Slimme vraag: wat gebeurt er met al dat hout?

Slimme vraag: wat gebeurt er met al dat hout?

John

Langs de ringweg zijn veel bomen weggehaald. Automobilisten die erlangs rijden, vragen zich af wat er met al dat hout gebeurt. Daar hebben we een goede bestemming voor gevonden.

Een deel van de stammen van de gekapte bomen is ter beschikking gesteld aan Academie Minerva. Studenten van de kunstopleidingen gaan van de stammen meubilair maken voor het informatiecentrum dat nu gebouwd wordt aan de Muntinglaan. Innovatiewerkplaats Helpman heeft ook hout gekregen om meubilair of speeltoestellen te maken voor in de wijk.

Alle overige boommassa wordt hergebruikt voor de productie van spaanplaten en als energiebron voor biovergistingsinstallaties.

En voor iedereen met een open haard: nee, helaas. Het hout is niet te koop voor consumenten.

Reacties (2)

 1. Harry Westerhuis

  16 maart 2018, 11:17

  Ik ben benieuwd wanneer er (elders) overgegaan wordt tot compensatie van de bomen en struikenkap inzake aanpak zuideijke ringeweg.
  Is het een idee dat dit o.a. gebeurt door het creeren van zgn. tiny woords en/of voedselbossen?
  Hieronder twee links naar betr. voorstellen:
  https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=24189
  https://nmfgroningen.nl/nieuws/noordelijke-natuur-milieufederaties-richten-werkplaats-voedselbossen-op/
  Met name aan de Onlandsedijk nabij de wijk Hoornsemeer in de stad Groningen zou één en ander gerealiseert kunnen worden.
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   20 maart 2018, 17:22

   Harry, de bomen en houtopstanden die verwijderd zijn voor de aanpak van de zuidelijke ringweg, worden gecompenseerd nadat de werkzaamheden aan de wegen zijn afgerond. Afgesproken is dat de bomen zo veel mogelijk worden gecompenseerd in de directe nabijheid van de zuidelijke ringweg. Zo gaat de aannemer bomen aanplanten op de nieuwe taluds van de zuidelijke ringweg en in het nog aan te leggen Zuiderplantsoen. De Onlandsedijk nabij de wijk Hoornsemeer is op dit moment niet als compensatiegebied in beeld.
  Verberg de reacties

Reageren