Slimme vraag: waarom kan die ene boom blijven staan?

Slimme vraag: waarom kan die ene boom blijven staan?

John

Combinatie Herepoort is op verschillende plekken langs de zuidelijke ringweg bezig met het kappen van bomen. Ook in de Esperantostraat. Daar zijn alle bomen langs de ringweg inmiddels weggehaald. Alle? Nee, één is er blijven staan. Waarom?

Het antwoord is simpel: deze boom staat voor de werkzaamheden niet in de weg. Combinatie Herepoort moet ruimte maken voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Daarom moeten helaas veel bomen verdwijnen. Maar we willen niet meer bomen weghalen dan strikt noodzakelijk. Het streven is zo veel mogelijk bomen te behouden. Daarom is per boom bekeken of deze kan blijven staan. De iep aan de Esperantostraat staat ver genoeg van de toekomstige werkzaamheden en hoeft dus niet weg.

Overigens kan de boom het bij de werkzaamheden wel zwaar te verduren krijgen. Op deze plek wordt de ringweg verdiept aangelegd. Tijdens de werkzaamheden zullen we beschermingsmaatregelen nemen zodat de boom niet beschadigd raakt.

Overigens gaat het om een monumentale boom, wat wil zeggen dat de boom al vijftig jaar oud is.

Reacties (4)

 1. FIlip

  13 juni 2018, 11:56

  Hoi,

  Mooi dat die ene boom behouden blijft! Echter ik zie wel dat de rondom de boom afgezette plek gebruikt wordt als parkeerplaats voor autos. Terwijl de esperantostraat toch plek genoeg biedt in de buurt bv aan de overkant van het spoor (waterloolaan) waar voldoende (lege) parkeerplekken zijn. Heeft de boom er niet van te lijden dat er zoveel gewicht op de grond met de wortels rust??
  1. Nancy (Aanpak Ring Zuid)

   14 juni 2018, 09:41

   Terecht punt, Filip. Het is niet de bedoeling dat de grond belast wordt door bijvoorbeeld geparkeerde auto's. Om die reden staan daar ook hekken. We gaan de eigenaren er op aanspreken en aangeven dat ze de auto elders moeten parkeren.
   1. Filip

    5 juli 2018, 09:28

    Hoi,
    Het is redelijk goed gegaan met de lintafzetting maar kennelijk denken de werknemers dat de afzetting voor het publiek is. Ook zwaar materieel maakt nu gebruik van de ruim te rondom de boom! Op deze manier overleeft deze het niet. er is toch echt ruimte genoeg in de buurt? En anders een gedeeltelijke rijbaanafzetting of de stoep gebruiken?
  Verberg de reacties

Reageren