Slimme vraag: waarom is er een uitzondering gemaakt voor de H.L. Wichersstraat?

Slimme vraag: waarom is er een uitzondering gemaakt voor de H.L. Wichersstraat?

John

Bij de H.L. Wichersstraat is Combinatie Herepoort deze week bezig met het intrillen van damwandplanken. Deze zijn voor de noordwand van de bouwkuip waarin de verdiepte ligging wordt gebouwd. Opmerkelijk, want de rest van de noordwand moest vorige week al klaar zijn. Hoe zit dat?

De zuidelijke ringweg van Groningen wordt deels verdiept aangelegd. Om de bouwkuip van de verdiepte ligging te kunnen bouwen, maken we op dit moment een enorme bouwkuip aan de zuidkant van de zuidelijke ringweg. Deze loopt ongeveer vanaf De Papiermolen tot de Europaweg. De bouwkuip wordt gevormd door damwandplanken, die moeten worden ingetrild.

Half juli zijn we begonnen met het intrillen van de damwandplanken voor de noordwand van de bouwkuip. Vanwege de veiligheid is bij deze werkzaamheden een veiligheidszone ingesteld. De zuidbaan van de zuidelijke ringweg lag in deze veiligheidszone. Daarom was de zuidbaan van de ringweg tussen Julianaplein en Europaweg deze zomer afgesloten. Komende maandag (26 augustus) gaat de zuidbaan weer open, is de bedoeling. Deze week wordt de zuidbaan weer in gereedheid gebracht. Het intrillen van de noordwand is daarom vorige week voor het grootste deel afgerond.

Een uitzondering is de H.L. Wichersstraat. Daar wordt nu nog gewerkt aan de noordwand van de bouwkuip. Dat kan, omdat hier de verdiepte ligging iets verder van de ringweg komt (zie afbeelding hieronder). De huidige ringweg ligt hier niet in de veiligheidszone. Het is voor deze werkzaamheden dus niet nodig de ringweg af te sluiten. Deze werkzaamheden gaan nog door tot 30 augustus, is de huidige planning.

Bij de werkzaamheden aan de H.L. Wichersstraat valt de zuidelijke ringweg buiten de veiligheidszone (groene gebied).
Bij de werkzaamheden aan de H.L. Wichersstraat valt de zuidelijke ringweg buiten de veiligheidszone (groene gebied).

Reacties (8)

 1. Frank

  21 augustus 2019, 17:07

  Blijven de bedrijven aan het winschoterdiep bereikbaar tijdens de toekomstige werkzaamheden? Bijvoorbeeld het winschoterdiep 50
  1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

   22 augustus 2019, 09:50

   Frank, de bedrijven aan het Winschoterdiep (rijbaan) blijven altijd bereikbaar. Dus ook Winschoterdiep 50 is tijdens toekomstige werkzaamheden gewoon te bereiken. De exacte wijze of route naar de panden zal in verschillende fases wel kunnen wijzigen. Hoe dit precies eruit gaat zien is op dit moment nog niet bekend.
  Verberg de reacties
 2. Dion

  21 augustus 2019, 19:09

  Dit verklaart een hoop, enorm bedankt.
  Verberg de reacties
 3. Dick

  21 augustus 2019, 21:16

  Je zou er maar wonen daar in die H.L. Wichersstraat... Dan ben je mooi de klos... eerst de boel allemaal afbreken daar en nu als toetje nog ff lekker damwandjes intrillen voor je deur tot de 30e... Hij is fijn! NOT
  Verberg de reacties
 4. Annie

  22 augustus 2019, 10:45

  Ik woon aan de Meeuwerderbaan, het lawaai en de trillingen zijn niet te harden. Gisteren was helemaal verschrikkelijk. Ik vroeg laatst om treingeldvergoeding. 25 euro. Ik was het kabaal even een weekje ontvlucht. Krijg ik niet! Waardeloos hoor.
  1. Hans

   22 augustus 2019, 15:14

   Je had ook naar een hotel moeten gaan en niet naar een familielid
  2. Arnie

   22 augustus 2019, 15:39

   De kosten voor het uitdelen van de ijsjes aan de bouwvakkers komen uit hetzelfde vergoedingspotje, dus ik begrijp wel dat ze de 25 euro niet hebben uitgekeerd.
  Verberg de reacties
 5. Annie

  26 augustus 2019, 16:35

  Onzin, twee verschillende potjes. En dat ijsje gun ik ze van harte hoor.
  Verberg de reacties

Reageren