logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief voorlichters

Week 3

In deze eerste nieuwsbrief brengen we jullie op de hoogte van de belangrijke werkzaamheden en afsluitingen van deze en volgende week. Jullie ontvangen vanaf nu wekelijks een overzicht met deze highlights. Tips, ideeën of opmerkingen? Laat het ons weten, daar leren wij ook van!

Extra info: Weet je geen antwoord op een vraag van een geïnteresseerde? Bel iemand van het communicatieteam. Vragen op zaterdag? Stuur de vraag in de PRZ-app.

Vragen over werkzaamheden/gevaarlijke situatie melden

Joyce - deelgebied West & Julianaplein (06 23 43 50 77)

Sjoukje - deelgebied Zuiderplantsoen & Oost (06 43 03 51 36)

Vragen over eindsituatie/website/webcams

John (06 52 46 81 72)

Kim (06 55 100 229)

Werkzaamhedenoverzicht deelgebieden

Schermafbeelding 2023-01-17 om 14.34.53

West

 • 16 jan 22.00 uur - 19 jan 06.00 uur - Afsluiting tussen Groningen-West en Hoogkerk
 • 18 jan 22.00 uur - 21 jan 06.00 uur - Afsluiting tussen Westpoort en Groningen-West
 • t/m 3 februari 19.00 uur - Sloop en funderingswerkzaamheden viaduct Stadspark (onderdoorgang Concourslaan dicht + tijdelijk 1 rijbaan beschikbaar over viaduct Concourslaan van en naar ring west)
 • t/m 30 maart 22.00 uur - Rioolwerkzaamheden tussen Laan Corpus den Hoorn en Vrijheidsplein (Oprit van dubbele rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark richting Vrijheidsplein dicht)
 • tot 31 maart 6.00 uur - Rioolwerkzaamheden tussen Laan Corpus den Hoorn en Vrijheidsplein (Fietspad langs de oprit van rotonde Corpus den Hoorn richting Vrijheidsplein dicht)

 • Op de N370 bij de Gasunie staat een verkeerslicht. Dit is een doseerlicht, daarom staat deze vaker op rood dan we gewend zijn in Groningen.

Door al deze werkzaamheden gaat er meer verkeer over het onderliggend wegennet. Dit betekent drukte op de Laan Corpus den Hoorn en de Paterswoldseweg.

Julianaplein

 • t/m 31 jan - Sloop waterpijler en basculekelder Julianabrug
 • t/m 6 maart 19.00 uur - Herinrichting Hoornsediep (afsluiting tussen de Maaslaan en de Amaliatunnel (fietstunnel))
 • t/m 28 feb - Verwijderen oude tunnel van de Brailleweg
 • t/m 15 maart 22.00 uur - verplaatsen Brailleweg (afsluiting fietspad langs het Noord-Willemskanaal tussen de Parkweg en de Amaliatunnel (fietstunnel).
 • t/m 5 juni 2023 (6.00 uur) - sloop en bouw Julianabrug (Afsluiting fietspad tussen de Muntinglaan en de Laan van de Vrede ('Gyas-tunneltje').

Let op: Aankomend weekend -> 21 januari 22.00 uur tot maandag 23 januari 06.00 uur is de toerit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan naar de A28 richting Assen dicht. Omleidingroute vind je op de website van Groningen Bereikbaar.

Zuiderplantsoen

 • 27 januari - betonstort een van de laatste vloeren oostkant VDL (verdiepte ligging)
 • We zijn bijna klaar met het ruwe betonwerk van de VDL, daarna gaan we de techniek aanbrengen en uitgebreid testen

Oost

Geen bijzonderheden

Overzicht stremmingen fietsers en voetgangers

Via deze link vinden jullie het meest actuele stremmingenoverzicht voor fietsers en voetgangers

20230116_Overzicht stremmingen ARZ - FIETS (pdf, 1.5 MB)

Overzicht stremmingen gemotoriseerd verkeer

Via deze link vinden jullie het meest actuele stremmingenoverzicht voor gemotoriseerd verkeer

20230116_Overzicht stremmingen ARZ - WEGEN (pdf, 4.8 MB)

Deze week nachtelijke afsluiting tussen afrit Groningen-West en Hoogkerk en afrit Westpoort en Groningen-West

afsluiting

Deze week zijn er tijdens meerdere nachten werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg (N7/A7). De zuidelijke ringweg is hierdoor meerdere nachten afgesloten tussen de afrit Groningen-West en Hoogkerk (de stad uit) en tussen afrit Westpoort en Groningen-West (naar de stad toe).

Start met vervangen viaduct Concourslaan (Stadspark)

Concourslaan

Op 10 januari beginnen we met de sloop van het viaduct van de westelijke ringweg over de Concourslaan (Stadspark). We gaan hier een nieuw viaduct bouwen. Dat is nodig omdat de ringweg hier breder wordt gemaakt.

Overlast van sloop en start nieuwbouw Julianabrug

JPL sloop

Deze week gaan we verder met de sloopwerkzaamheden aan de westzijde van de oude Julianabrugbrug (de kant van de Muntinglaan). Deze werkzaamheden duren tot het voorjaar van 2023. Volgende maand gaan we een bouwkuip maken voor de nieuwbouw van de brug. Omwonenden hebben vanwege alle opeenvolgende werkzaamheden lange tijd te maken met geluidsoverlast.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.