Zuidelijke ringweg weer open

Zuidelijke ringweg weer open

Fardau

De zuidelijke ringweg is sinds vanochtend vroeg weer open. Gister eind van de middag werden de twee rijstroken in de richting Drachten afgesloten, eerst tussen Euvelgunne en het Europaplein en later van Euvelgunne tot aan het Julianaplein. Aanleiding was dat vanwege de extreme hitte een voeg los liet op de tijdelijke weg ter hoogte van het Oude Winschoterdiep. De voeg is vannacht hersteld en opnieuw gevuld met asfalt. Tot aan zes uur is de weg gekoeld, zodat de aanvangstemperatuur vandaag een stukje lager ligt.

Vandaag zullen regelmatig zoutstrooiwagens rijden. Zout trekt vocht aan en zo wordt de temperatuur lager gehouden. Het is de vraag of de gerepareerde voeg vandaag bestand zal blijven tegen de hitte. Als dit niet zo is, dan wordt de weg opnieuw afgesloten in de richting Drachten. Eerst tussen Euvelgunne en Europaplein om te voorkomen dat het verkeer over de tijdelijke weg gaat rijden en als het nodig is tot aan het Julianaplein. Verkeer kan dan omrijden via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg (omleidingsroute 8).

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (6)

 1. Richard

  27 juli 2018, 08:37

  De overgangen zien er nu in ieder geval beter uit dan in eerste instantie. Af en toe langsrijden met een grote watersproeier gevuld met bijvoorbeeld eemskanaalwater is niet mogelijk?
  1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   27 juli 2018, 10:08

   @Richard, water sproeien heeft alleen zin als je dat continue doet en dat is in dit geval helaas niet mogelijk. Daarnaast spoelt dan ook het zout weg, terwijl dat juist moet helpen om het asfalt goed te houden.
  Verberg de reacties
 2. Cor Gouwenaar

  27 juli 2018, 12:19

  En als je nu eens met zout water gaat sproeien. Combinatie dus?
  Verberg de reacties
 3. Marinus

  27 juli 2018, 19:35

  Laat ze de boel gewoon 5 week dicht gooien zodat ze die damwanden kunnen slaan en ze een jaar kunnen inlopen op de planning. Zoals het nu lijkt blijft de weg ook al lange tijd dicht...
  1. Tim

   27 juli 2018, 20:41

   Precies, zo erg wordt het niet, gewoon allemaal ff de auto minimaal gebruiken.
   1. Marinus

    27 juli 2018, 20:47

    Ik kom er elke dag overheen. Ik zoek graag 5 week een alternatief om een jaar minder last te hebben. Maar nu willen ze liever de oude baan herstellen en nog meer vertraging veroorzaken. Ze zijn van de pot gerukt met z’n allen.
  Verberg de reacties

Reageren