Zuidelijke ringweg dit weekend deels gestremd voor omzetten verkeer naar tijdelijke weg

Zuidelijke ringweg dit weekend deels gestremd voor omzetten verkeer naar tijdelijke weg

John

Vanavond om 22.00 uur is het zover. Dan wordt de zuidelijke ringweg gestremd vanaf het knooppunt Euvelgunne tot aan het Julianaplein. De andere rijbaan, voor het verkeer vanaf het Julianaplein richting Hoogezand, is wel open. De stremming is nodig om maandagochtend de tijdelijke weg op de noordbaan in gebruik te kunnen nemen.

Op de noordbaan van de zuidelijke ringweg heeft aannemer Combinatie Herepoort sinds april gewerkt aan de aanleg van een tijdelijke weg. Dit weekend gaat aannemer Combinatie Herepoort de tijdelijke weg asfalteren, markeringen aanbrengen en een barrier en geluidsschermen plaatsen. Als dat gedaan is, gaat een team van onafhankelijke auditoren beoordelen of de weg aan alle eisen op het gebied van veiligheid voldoet. Dat gebeurt zowel bij daglicht als in het donker. Er wordt dan bijvoorbeeld bekeken of de belijning duidelijk is en of alle borden goed zichtbaar zijn. Keuren de auditoren de weg goed, dan rijdt maandagochtend om 6 uur de eerste auto over de tijdelijke weg.

Dit weekend kan het doorgaande verkeer vanaf Hoogezand richting Drachten of Assen via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg om de stad rijden. Voor de bestemmingen in de stad heeft Groningen Bereikbaar omleidingsroutes vastgesteld.

Omleidingen in het weekend van 6 en 7 juli voor doorgaand verkeer vanaf Hoogezand en Delfzijl. Bron: Groningen Bereikbaar.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (6)

 1. Koos Koets

  7 juli 2018, 12:48

  commentaar overbodig:


  http://www.dvhn.nl/groningen/Hoorndol-van-de-ringweg-met-vleermuizen-wordt-meer-rekening-gehouden-dan-met-mij-23348567.html
  Verberg de reacties
 2. Kempkensberg

  7 juli 2018, 22:39

  Goede avond allemaal.....
  Ik mist toch echt wel wat foto beelden
  En of drone ...
  Ben blij met jullie aanpak van de ringweg
  Jammer dat die er wel kwam midden de jaren 60
  Ga straks even kijken naar de vorderingen
  Groetjes Kempkensberg
  1. Fardau (Aanpak Ring Zuid)

   9 juli 2018, 15:35

   Kempkensberg, er waren spijtig genoeg geen webcambeelden beschikbaar. Een goede tip voor de volgende werkzaamheden! Wel hebben we foto’s gemaakt en deze kun je terugvinden onder het kopje 'beeld'.
  Verberg de reacties
 3. A. Ensing

  8 juli 2018, 11:46

  Wel het lawaai waarom dan niet ook de webcam beelden? Zo jammer!
  1. Erwin

   8 juli 2018, 13:14

   Met veel plezier volg ik ook de beelden... Maar deze zijn er niet meer!???
  Verberg de reacties

Reageren