Zuidelijke ringweg blijft tot minimaal maandagochtend 6.00 uur afgesloten

Zuidelijke ringweg blijft tot minimaal maandagochtend 6.00 uur afgesloten

Fardau

De zuidelijke ringweg blijft in de richting Drachten tussen Euvelgunne en het Julianaplein in elk geval tot maandagochtend 6.00 uur afgesloten. Combinatie Herepoort gaat dan de asfaltlaag verwijderen en opnieuw asfalt aanbrengen.

Op dit moment is de verwachting dat dit de situatie voldoende zal oplossen. Mocht in de loop van het weekend blijken dat dit niet zo is, dan bestaat de mogelijkheid dat de weg nog twee dagen langer afgesloten blijft. 

Aanleiding is dat vanwege de extreme hitte een voeg los liet op de tijdelijke weg ter hoogte van het Oude Winschoterdiep. Afgelopen nacht is de weg hersteld, maar dit bleek vandaag niet bestand tegen de hoge temperaturen.

Verkeer kan dan omrijden via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg (omleidingsroute 8).

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (5)

 1. Elly

  27 juli 2018, 21:45

  Hallo wij hebben dinsdag een begrafenis in Leeuwarden waar moeten we nu langs dan we komen van uit Winschoten
  Mvg dan nieland
  Verberg de reacties
 2. Fardau (Aanpak Ring Zuid)

  27 juli 2018, 22:18

  Hoi Elly, verkeer kan omrijden via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg (omleidingsroute 8). Eerder in onze berichtgeving hebben we een routekaart geplaatst, dit geeft wellicht wat meer duidelijkheid. Zie hier de routekaart.
  Verberg de reacties
 3. Marinus

  28 juli 2018, 00:27

  Graag direct alles 5 week afsluiten en de damwanden erin slaan. Is de hitte en de problemen weer over en het is nu toch een rustige periode. Ik rij graag 5 weekjes om ,om in te kunnen lopen op de planning ipv dit soort noodoplossingen die voor geen meter helpen. Wees nou een keer resoluut en denk in het groter belang.
  Verberg de reacties
 4. Richard

  28 juli 2018, 11:12

  Misschien een domme vraag hoor, maar waarom is er niet meteen gekozen voor een nieuwe asfalt laag in plaats van nieuw asfalt aan het oude asvalt aanbak methode. De weg moet er een paar jaar liggen dus waarom niet meteen gaan voor kwaliteit....
  Verberg de reacties
 5. DJ

  29 juli 2018, 16:30

  @Marinus: Er is een heel goede reden waarom de damwanden nu niet worden ingetrild. De aannemer heeft de plannen niet op orde. Het risico dat er iets misgaat is simpelweg te groot. Misgaan zou kunnen betekenen: onherstelbare schade aan de waterhuishouding, schade aan bekabeling, of zelfs het aanleggen van de tunnelbak op nèt de verkeerde plaats; een beetje te veel naar rechts of links zou kunnen betekenen dat de hele weg uiteidelijk niet kan worden afgebouwd.

  Het grotere belang heeft dus geen baat bij jouw resolute oplossing.
  Verberg de reacties

Reageren