Zomer in de stad: werk aan de weg

Zomer in de stad: werk aan de weg

John

Vakantie tijdens de bouwvak zat er voor veel wegwerkers niet in deze zomer. Zij moesten juist volop aan de slag. Allerlei projecten moeten klaar zijn voordat eind 2016/begin 2017 de ombouw van de zuidelijke ringweg van start gaat. En omdat er in de zomer minder verkeer op de weg is, is dit dé periode om de handen uit de mouwen te steken.

Tijdens deze zomer moesten automobilisten op meerdere plekken in de stad rekening houden met omleidingen. Zo kreeg het Herewegviaduct een opknapbeurt en zijn op de Rijksweg (bij Lewenborg) de kruispunten aangepakt. Op de noordelijke ringweg werd gewerkt aan de Noordzeebrug en de verbindingsboog met de oostelijke ringweg. Verder is het kruispunt van de oostelijke ringweg met de Groningerweg ongelijkvloers gemaakt.

Alternatieven
Het is niet voor niets dat juist deze zomer flink is doorgepakt. “Als er straks gewerkt wordt aan de zuidelijke ringweg, moeten er goede alternatieven beschikbaar zijn”, zegt Machiel Nijenhuis van Groningen Bereikbaar. “We moeten dan een paar jaar lang alle zeilen bijzetten om het verkeer van en naar Groningen goed te laten doorstromen. Vooral de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg krijgen dan veel extra verkeer te verwerken. Daarom wordt nu al hard gewerkt aan het verbeteren van de doorstroming. Ook laten we nu alvast groot onderhoud uitvoeren, want tijdens de ombouw van de zuidelijke ringweg kan dat eigenlijk niet. Door werkzaamheden slim te plannen, zorgen we ervoor dat de stad Groningen ook tijdens de ombouw van de zuidelijke ringweg goed bereikbaar blijft.”

Bereikbaar
De werkzaamheden zijn (tot nu toe) goed verlopen, aldus Nijenhuis. “De werkzaamheden hebben niet tot onverwachte overlast voor het verkeer geleid. De stad was, is en blijft goed bereikbaar. Ook hebben de projecten geen grote vertragingen opgelopen. Sterker nog: op diverse plekken waren de werkzaamheden eerder klaar dan verwacht.”

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (0)

Nog geen reacties

Reageren