Zaterdag toch nodig voor intrillen damwandplanken

Zaterdag toch nodig voor intrillen damwandplanken

John

Zaterdag 17 augustus moeten op drie locaties bij de zuidelijke ringweg nog een paar damwandplanken worden ingetrild. Dat is bij de Hereweg, bij het gebouw van DUO/Belastingdienst en bij appartementencomplex De Frontier (Verlengde Meeuwerderweg). De werkzaamheden duren tot ongeveer 16.00 uur.

De afgelopen weken is Combinatie Herepoort hard bezig geweest met het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging. Deze planken vormen de noordwand van de bouwkuip. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is een deel van de zuidelijke ringweg gestremd. We hebben deze zaterdag nog nodig om de laatste planken van de noordwand in de grond te trillen. Volgende week kunnen we dan gebruiken om de zuidbaan van de zuidelijke ringweg weer helemaal klaar te maken voor verkeer. Op maandagochtend 26 augustus om 06.00 uur gaat deze baan weer open.

Overigens is het intrillen van de damwandplanken bij de ringweg ook na dit weekend nog niet gedaan. Tot het eind van dit jaar gaan we verder met de zuidwand en het laatste stukje van de noordwand (ter hoogte van de H.L. Wichersstraat). Het intrillen gebeurt dan met minder heistellingen. Het werk voeren we uit op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur, met uitzondering van een aantal locaties. Hiervoor hoeft de ringweg niet afgesloten te worden. Een precieze planning van deze werkzaamheden wordt maandag bekend gemaakt.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (9)

 1. Dion

  17 augustus 2019, 16:30

  Om de werkzaamheden (aan de noordwand) veilig te kunnen uitvoeren, is een deel van de zuidelijke ringweg gestremd. Nu noemen jullie dat jullie ná die stremming nog bezig gaan met het laatste stukje van de noordwand (ter hoogte van de H.L. Wichersstraat). Dat is blijkbaar niet op tijd gelukt? Wat betekent dit dan voor de veiligheid? Aangezien de stremming straks opgeheven is en jullie tóch nog een stuk van de noordwand gaan doen. Dit kan dan ineens wel veilig? Of is de tijd gewoon op?
  Verberg de reacties
 2. MC

  17 augustus 2019, 20:52

  Ik denk dat de communicatie afdeling ook nog wel wat bijscholing nodig heeft. Gistermiddag werd er vol bombarie aangekondigd dat men klaar was rond 17:00 en men alle achterstand had ingelopen . Vervolgens werd er gisteravond nog gewoon gewerkt en vanmorgen dus ook weer. Voor omwonenden wel fijn om te weten waar men aan toe is.
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   21 augustus 2019, 15:52

   MC, daar is inderdaad iets misgegaan in de communicatie. Vrijdagochtend leek het erop dat we, gezien het werktempo, aan het eind van de dag klaar zouden zijn. In de berichtgeving daarover hadden we meer een slag om de arm moeten houden. In bovenstaand artikel op onze website hebben we dat wel gedaan, maar in een interview op RTV Noord is de indruk gewekt dat het werk op vrijdag zou worden afgerond. Later die middag ontstond er onverwacht een vertraging, waardoor we toch op zaterdag moesten doorwerken. Voor zulke situaties hebben we een SMS-alert opgezet. Abonnees hierop krijgen een sms als werkzaamheden uitlopen. We hebben vrijdag aan het begin van de avond een SMS-alert verstuurd, een artikel op onze website gezet en de werkzaamheden aangekondigd via Twitter en Facebook. We realiseren ons dat we daarmee niet iedereen tijdig hebben bereikt.
  Verberg de reacties
 3. Josja

  20 augustus 2019, 18:48

  Inderdaad! Ik was ook heel verbaasd toen getril en geluid weer begon :(
  Verberg de reacties
 4. Dion

  20 augustus 2019, 23:55

  Als het goed is, lezen jullie mee en reageren jullie op vragen. Ik ben benieuwd of ik nog antwoord op mijn vraag krijg.
  1. Dion

   21 augustus 2019, 19:03

   Ik zie dat er inmiddels zelfs een geheel nieuw artikel is gewijd aan mijn vraag. Dat had ik niet verwacht. Mijn oprechte complimenten voor de heldere uiteenzetting. Hier word ik heel blij van. Bedankt.
   1. Hanna (Aanpak Ring Zuid)

    22 augustus 2019, 07:22

    Dion, allereerst mijn excuses voor de late reactie. Normaal gesproken proberen we inderdaad sneller op vragen te antwoorden. Omdat meerdere mensen dezelfde vraag hadden als jij, besloten we er een artikel aan te wijden. Daardoor liet een reactie vanuit onze kant iets langer wachten. Goed dat je het artikel inmiddels hebt gevonden!
  Verberg de reacties
 5. Nick Smit

  21 augustus 2019, 09:04

  Er wordt nu getrild bij de H.L. Wichersstraat.
  Het lijkt een tweede damwand te worden, ten zuiden van de eerste die achter het geluidsscherm ligt.
  Zie ik dat goed? En waarom gebeurt het dan?
  1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

   21 augustus 2019, 11:54

   Nick, de noordelijke damwand ligt ter hoogte van de HL Wichersstraat zuidelijker dan de rest van de noordelijke damwand en dus iets verder van de ringweg af. Wat je nu ziet is dus het intrillen van deze noordelijke damwand ter hoogte van de HL Wichersstraat.
  Verberg de reacties

Reageren