Werkzaamheden zuidelijke ringweg beginnen

Werkzaamheden zuidelijke ringweg beginnen

John

“We gaan beginnen, houd rekening met hinder.” Dat schrijven Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort vandaag in een brief die op circa 30.000 adressen in de stad is bezorgd.

In de brief staat dat omwonenden de komende jaren hinder gaan ondervinden van de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Zo komen er op diverse plekken tijdelijke wegen, bijvoorbeeld op de ringweg tussen het Julianaplein en de Europaweg. In beide richtingen zijn daar dan voor langere tijd twee smallere rijstroken beschikbaar. Vooral in de ochtend- en avondspits kan dit tot vertraging leiden.

Omwonenden kunnen overlast ondervinden van de werkzaamheden, zoals geluidshinder. Soms is het nodig in de avond en de nacht te werken, in verband met de veiligheid van onze wegwerkers en van de weggebruikers. Nachtelijke werkzaamheden kunnen soms tot in de verre omtrek te horen zijn. Direct omwonenden krijgen van tevoren een brief als er werkzaamheden in de buurt zijn waarvan we hinder verwachten.

In de brief staat ook uitgelegd waarom de ombouw van de zuidelijke ringweg nodig is. Verder bevat de brief een overzicht met waar men informatie kan vinden over het project en waar men terecht kan met vragen en klachten. Ingesloten bij de brief zit een illustratie met de belangrijkste aanpassingen (zie hieronder).

De bijlage bij de brief: een overzicht met de belangrijkste aanpassingen.
De bijlage bij de brief: een overzicht met de belangrijkste aanpassingen.

We hebben gemerkt dat de brief niet op alle adressen binnen het verspreidingsgebied (postcode 9721 t/m 9728) is bezorgd. Mocht je in dit gebied wonen en geen brief hebben gekregen, dan kun je je adresgegevens mailen naar info@aanpakringzuid.nl. We zorgen er dan voor dat de brief alsnog op je adres bezorgd wordt.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (12)

 1. Henk Nienhuis

  2 mei 2018, 12:38

  sjonge jonge jonge, kan van al dat geld niet een normaal pdf gemaakt worden: https://www.aanpakringzuid.nl/actueel/nieuws/werkzaamheden-zuidelijke-ringweg-beginnen/$17000/viewimage
  1. Henk Nienhuis

   2 mei 2018, 12:39

   https://www.aanpakringzuid.nl/addcomment?referer=16995#modal-%2Factueel%2Fnieuws%2Fwerkzaamheden-zuidelijke-ringweg-beginnen%2F%2417000%2Fviewimage
  Verberg de reacties
 2. jan

  3 mei 2018, 02:04

  waarom kan ik miet mee kijken met de bouw is zo leuk ja om te zie .
  1. Nancy (Aanpak Ring Zuid)

   4 mei 2018, 16:48

   Jan, tijdens het Hemelvaartweekend (10 mei t/m 13 mei) zijn de werkzaamheden bij de Helperzoomtunnel en de zuidelijke ringweg (ter hoogte van de Esperantokruising) te volgen via webcams.
  Verberg de reacties
 3. Dijkstra

  4 mei 2018, 12:54

  Ik wil graag weten waarom ik geen brief ontvangen heb. Is dat toevallig omdat ik een Nee/Nee sticker op de deur heb?
  Verberg de reacties
 4. Fam van den Oever

  4 mei 2018, 18:05

  Wij ook niet.
  Wonen bij het Julianaplein.
  Verberg de reacties
 5. Hans-Paul

  5 mei 2018, 12:09

  Wie heeft wel en wie niet een brief ontvangen? Wel in Eelderwolde en Schildersbuurt, maar ik woon op kruipafstand van de Helperzoomtunnel en heb niks ontvangen en ik ben niet de enige in de buurt.
  Verberg de reacties
 6. Henk Koekoek

  5 mei 2018, 18:15

  Inderdaad geen brief ontvangen. En woon letterlijk bovenop spoorwegovergang Esperantostraat
  Verberg de reacties
 7. Nancy (Aanpak Ring Zuid)

  8 mei 2018, 16:31

  We vinden het vervelend dat de brief niet op alle adressen binnen het verspreidingsgebied (postcode 9721 t/m 9728) is bezorgd. Mocht je in dit gebied wonen en geen brief hebben gekregen, dan kun je je adresgegevens mailen naar info@aanpakringzuid.nl. We zorgen er dan voor dat de brief alsnog op je adres bezorgd wordt. De mensen hierboven hebben een e-mail van ons ontvangen met het verzoek de adresgegevens aan ons door te geven.
  1. Hans-Paul

   23 mei 2018, 10:03

   Ik heb idd gereageerd en mijn adres opgegeven, maar niks ontvangen. Dat hoeft niet meer maar ik snap jullie beleid van versturen niet goed, dan wel waarom wij geen brief hebben gekregen. Dat gold niet alleen voor mijzelf maar van mijn straatgenoten in de Groenendaal heb ik nog van niemand gehoord dat ze de brief hebben gezien.
   1. John (Aanpak Ring Zuid)

    24 mei 2018, 10:24

    Hans-Paul, we hebben van meerdere bewoners in de zuidelijke stadswijken begrepen dat ze de brief niet hebben ontvangen. In de straten waaruit deze meldingen zijn gekomen, laten we de brief alsnog bezorgen. Dus als het goed is, krijg je de brief binnenkort.
  Verberg de reacties

Reageren