Werkzaamheden bij spoor in treinvrije weekend 31 augustus t/m 2 september

Werkzaamheden bij spoor in treinvrije weekend 31 augustus t/m 2 september

John

Combinatie Herepoort gaat van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september werkzaamheden uitvoeren op en bij het spoor, vanaf de Oosterweg tot de plek waar de Helperzoomtunnel wordt gebouwd. Vanwege werkzaamheden op het spoor bij Haren rijden er vrijdag, zaterdag en zondag geen treinen tussen Groningen en Veendam, Groningen en Weener en tussen Groningen en Assen.

Op de Esperantokruising en onder het spoor bij de Helperzoomtunnel gaat Combinatie Herepoort dit weekend aanvullend bodemonderzoek uitvoeren. Om roestvorming op het spoor te voorkomen, laten we in opdracht van ProRail machines over het spoor rijden (‘roestrijden’) vanaf de Oosterweg tot aan de Helperzoomtunnel. Het treinverkeer is dit weekend stilgelegd omdat ProRail bij het station van Haren werkt aan een fiets- en voetgangerstunnel.

Hinder
Er rijden geen treinen op de trajecten Groningen-Veendam, Groningen-Weener en Groningen-Assen op vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september. Voor treinreizigers worden bussen ingezet.

Combinatie Herepoort hoeft in dit treinvrije weekend niet in de nachtelijke uren te werken.

De machines die gebruikt worden voor het onderzoeken van de bodem en het verwijderen van roest kunnen geluidshinder veroorzaken. De machines rijden bij de Esperantokruising op en van het spoor. Tijdens die momenten zetten we verkeersregelaars in. Het verkeer kan hier enkele minuten hinder van ondervinden. Verder is de Esperantokruising open voor verkeer.

Voor het bodemonderzoek zetten we de Verlengde Lodewijkstraat op zaterdagmiddag en –avond voor de helft af. De weg blijft toegankelijk voor verkeer. Ook hier zetten we verkeersregelaars in.

De data zijn onder voorbehoud van omstandigheden, zoals het weer.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (0)

Nog geen reacties

Reageren