Werkzaamheden bij Esperantokruising, geen treinen in weekend 18 en 19 november

Werkzaamheden bij Esperantokruising, geen treinen in weekend 18 en 19 november

John

Tussen 13 november en 27 november 2017 werkt Combinatie Herepoort rondom het spoor bij de Esperanto-overweg. In het weekend van 18 en 19 november wordt hiervoor het treinverkeer op de trajecten Groningen-Hoogeveen en Groningen-Weener/Veendam stilgelegd. Dat weekend werken we 24 uur per dag. De werkzaamheden kunnen hinder opleveren voor de omwonenden. Ook zijn er stremmingen en omleidingsroutes voor het verkeer.

Maandag 13 tot en met vrijdag 17 november: riolering en voorbouw tijdelijke brug
Van 13 tot en met 17 november werken we op de Helperzoom aan het riool tussen de Kempkensberg en de Verlengde Lodewijkstraat / Verlengde Meeuwerderweg (de groene lijn op onderstaande afbeelding). In deze week verwijderen we ook de damwanden die in augustus naast het spoor zijn geplaatst. Het uittrekken van de damwanden duurt ongeveer een dag per locatie en kan geluidshinder en trillingen opleveren. Bij de Esperanto-overweg, aan de noordkant van de ringweg, wordt een deel van een tijdelijke brug voorgebouwd. Deze brug is nodig voor de tijdelijke uitbouw van de noordelijke rijbaan van de ringweg.

De werkzaamheden zijn op en rond de Esperanto-overweg (groene stip).
De werkzaamheden zijn op en rond de Esperanto-overweg (groene stip).

Zaterdag 18 november tot maandag 20 november: dag en nacht werkzaamheden op het spoor
In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november beginnen we met de werkzaamheden op en onder het spoor. Eerst slijpen we de spoorrails door en verwijderen we een stuk van het spoor. ’s Nachts begint ook de bouw van de tijdelijke brug over de Esperanto-overweg heen. De brugdelen worden aangevoerd via de Esperantostraat en met een grote kraan op hun plek gehesen. Ter hoogte van De Frontier worden damwanden onder het spoor geplaatst, die de zijkant van de toekomstige verdiepte ligging vormen. Het intrillen van de damwanden gebeurt zaterdag en zondag van ’s ochtends vroeg tot begin van de avond. De werkzaamheden zijn zondag klaar, waarna het spoor wordt teruggebouwd. Maandagochtend vroeg kunnen de treinen weer over het spoor rijden.

20 tot en met vrijdag 24 november
In deze week wordt de tijdelijke brug aangesloten op de zijkant van de ringweg. Hiervoor moet een deel van het beton worden weggeslepen. Dit kan geluidshinder opleveren voor de omgeving. Naar verwachting duurt dit ongeveer een dag. Verder wordt de bouwplaats weer opgeruimd en de wegen rijklaar gemaakt.

Stremmingen en omleidingen
Van 13 tot 27 november is de Verlengde Lodewijkstraat tussen Redoute en de Esperantostraat gestremd voor al het verkeer. Fietsers kunnen dan weer gebruik maken van het 'gouden' fietstunneltje tussen de Meeuwerderweg en de H.L. Wichersstraat. Op zaterdag 18 november (van 01.00 – 19.00 uur) is de spoorwegovergang en de Helperzoom tot aan Kempkensberg afgesloten voor alle verkeer. Kempkensberg is wel open voor het verkeer.

Trein
Vanwege de werkzaamheden rijden er in het weekend van 18 en 19 november 2017 geen treinen op de trajecten Hoogeveen-Groningen en Groningen-Weener/Veendam. NS en Arriva zetten bussen in. Kijk voor reisinformatie op www.ns.nl, www.arriva.nl, www.9292.nl of je reisplanner-app.

Informatiekeet voor vragen en actuele informatie
Tijdens de werkzaamheden komt aan de kant van de Waterloolaan onze informatiekeet te staan. Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen, dan kunt u op onderstaande tijden bij ons langslopen.
- vrijdag 17 november van 15.00 – 16.00 uur
- zaterdag 18 november van 10.00 – 11.00 uur en van 15.00 en 16.00 uur
- zondag 19 november van 15.00 – 16.00 uur

Heeft u klachten over de werkzaamheden, neem dan contact op met het Loket Verkeer en Werkzaamheden, (050) 367 89 89 of loketverkeer.werkzaamheden@groningen.nl.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (10)

 1. Eduard Veldhuis

  8 november 2017, 14:43

  U schrijft:
  "In het weekend van 18 en 19 november wordt hiervoor het treinverkeer op de trajecten Groningen-Hoogezand en Groningen-Weener/Veendam stilgelegd".
  U bedoelt denk ik:
  "In het weekend van 18 en 19 november wordt hiervoor het treinverkeer op de trajecten Groningen-Assen en Groningen-Weener/Veendam stilgelegd"
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   8 november 2017, 16:13

   Dat klopt inderdaad niet. Het gaat niet om Hoogezand en ook niet om Assen, maar om Hoogeveen. Het treinverkeer wordt dus stilgelegd op de trajecten Groningen-Hoogeveen en Groningen-Weener/Veendam. Bedankt voor de opmerkzaamheid! Ik heb het aangepast.
  Verberg de reacties
 2. Rein Vrugt

  9 november 2017, 12:13

  Is de stremming van de Verl. Lodewijkstraat ook van toepassing op fietsers en voetgangers?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   9 november 2017, 14:39

   De Verlengde Lodewijkstraat is van 13 t/m 27 november alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer tot aan de Verlengde Meeuwerderweg. Voor al het doorgaande verkeer, ook fietsers en voetgangers, is de weg dicht. Bewoners van De Frontier aan de Verlengde Meeuwerderweg kunnen te voet wel bij hun woning komen, via een doorgang langs de gevel.
  Verberg de reacties
 3. Jan

  9 november 2017, 16:29

  Is het tunneltje bij de Meeuwerderweg dan weer open of is er een andere omleidingsroute gepland?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   9 november 2017, 16:34

   De planning is dat het 'gouden' fietstunneltje vanaf 13 november weer open is. Dus die kun je inderdaad gebruiken als omleidingsroute.
   1. Jan

    9 november 2017, 16:52

    Hallo, handig om dit ook even in het nieuwsbericht te zetten. Fietsers denken nu dat ze via de Hereweg om moeten fietsen..
  Verberg de reacties
 4. Jan

  16 november 2017, 10:15

  De verlichting in het gouden tunneltje brandt niet. Da's niet heel handig. Kan hier iets aan gedaan worden?
  Verberg de reacties

Reageren