Website Aanpak Ring Zuid vernieuwd

Website Aanpak Ring Zuid vernieuwd

De website van Aanpak Ring Zuid is vernieuwd. Met deze nieuwe website kunnen we omwonenden en verkeersdeelnemers beter informeren over en betrekken bij de uitvoering van de plannen.

Sinds 2011 heeft de website van Aanpak Ring Zuid vooral verslag gedaan van de planstudiefase. In die periode is het plan voor de zuidelijke ringweg stap voor stap ontstaan en in gesprek met de omgeving voortdurend bijgeslepen. Nu komt de uitvoering steeds dichterbij. De planning is dat de ombouw van de zuidelijke ringweg in 2017 begint. In 2016 zijn er al op veel plekken in de buurt van de ringweg voorbereidende werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen. Omwonenden en verkeersdeelnemers willen we hierover zo goed mogelijk informeren. Ook willen we alle belangstellenden goed bij de uitvoering betrekken. Deze nieuwe website biedt ons daarvoor betere mogelijkheden.

Werkzaamheden
Blikvanger van deze nieuwe website is een plattegrond van de stad met daarop aangegeven de actuele werkzaamheden aan en in de buurt van de zuidelijke ringweg. Zo kun je snel zien waar gewerkt wordt, wat er gebeurt en hoe lang het nog duurt.

Deelgebieden
Ook nieuw is de indeling in zes deelgebieden: Groningen-zuidwest, Julianaplein, Zuiderplantsoen, Helpman/Coendersborg, Europaplein en Groningen-zuidoost. We hopen dat je hierdoor sneller de specifieke informatie vindt die je zoekt. Per deelgebied is er behalve een beschrijving van de plannen een actuele ‘tijdlijn’, met nieuws en updates. In het werkgebied Julianaplein hebben de Rivierenbuurt en De Wijert een eigen pagina gekregen. Ook is er per deelgebied een aparte pagina over de veranderingen voor de vele fietsers in de stad. Verder kun je in Beeld allerlei foto’s en filmpjes bekijken en vind je in Achtergronden meer over het waarom van het plan en de effecten. Ook de bibliotheek heeft hier een plekje gekregen.

Suggesties?
We nodigen je uit om de nieuwe website verder te verkennen. Heb je vragen of suggesties om de website verder te verbeteren? Dan horen we graag van je. Stuur je reactie per mail of zet hem in de reacties onder dit bericht.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. Jaap

  18 januari 2016, 17:01

  Hallo dames en heren van de projectorganisatie,

  Volgens mij lopen er nog een aantal bezwaarprocedures tegen het trac├ębesluit, is het niet een beetje raar om, terwijl we allemaal nog wachten op de definitieve uitspraken van de Raad van State, om nu al een website te publiceren met als doel "omwonenden en verkeersdeelnemers beter te informeren over en betrekken bij de uitvoering van de plannen"?

  Daarnaast vraag ik mij af waar is de oude website met al haar informatie is gebleven? Allerlei eerder beschikbaar gestelde informatie is nu ineens verdwenen...
  1. Luuk

   20 januari 2016, 14:17

   @Jaap: Het projectbureau treft op tal van terreinen voorbereidingen voor de uitvoering van het project, zoals gebruikelijk is in dit soort gevallen. Zo zullen er ook in 2016 weer kabels en leidingen moeten worden verlegd, vinden er grondaankopen plaats en vinden gesprekken plaats in het kader van de aanbesteding van het project. We willen belanghebbenden daar goed over informeren. Daarom hebben we besloten de website te actualiseren en meer toe te spitsen op werkzaamheden die in de omgeving van de ringweg staan gepland: gebiedsgericht. Je tweede vraag: in de bibliotheek van de vernieuwde website (Achtergronden > Bibliotheek) zijn alle documenten terug te vinden die ook op de vorige website stonden. We hebben wel de indeling wat aangepast. De komende weken zullen we nog een aantal aanpassingen doorvoeren, mede aan de hand van suggesties van gebruikers van de website. Kun je aangeven wat je precies mist?
  Verberg de reacties

Reageren