Waterbedrijf Groningen informeert Grunobuurt over verleggen waterleidingen

John

Zo’n dertig ondernemers en inwoners van de Grunobuurt zijn dinsdag 30 juni geïnformeerd over de komende werkzaamheden van Waterbedrijf Groningen in hun wijk. In het Infrahuis aan de Leonard Springerlaan was er ’s middags een sessie voor bedrijven en ’s avonds voor bewoners. De twee informatiebijeenkomsten waren georganiseerd door Waterbedrijf Groningen in samenwerking met Aanpak Ring Zuid en de gemeente Groningen. De bezoekers kregen antwoord op al hun vragen.

Marco Sanders (Aanpak Ring Zuid) gaf een korte introductie op de ombouw van de zuidelijke ringweg en legde uit waarom het nodig is hiervoor kabels en leidingen te verleggen. Het gaat onder andere om drinkwaterleidingen, elektriciteitskabels en rioolbuizen. Bij het Vrijheidsplein komt hiervoor minder ruimte beschikbaar. Waterbedrijf Groningen moet daarom de route van haar transportleiding verleggen.

Projectleider Dick van de Weerd (Waterbedrijf Groningen) lichtte de werkzaamheden toe die vanaf augustus in de Grunobuurt plaatsvinden. De transportleiding wordt vanaf de Muntinglaan omgelegd via de Snelliusstraat, de Lorentzstraat, de Paterswoldseweg en de Concourslaan. Gedurende acht weken worden de straten in de Grunobuurt gedeeltelijk opengebroken, waardoor de straten beperkt bereikbaar zijn voor autoverkeer. De werkzaamheden aan de Paterswoldseweg worden in de avonduren uitgevoerd, om de overlast voor het openbaar vervoer zo klein mogelijk te houden. In het Stadspark wordt de nieuwe waterleiding via een gestuurde boring onder de Concourslaan aangelegd. Bij alle werkzaamheden probeert Waterbedrijf Groningen de hinder voor de buurt zo veel mogelijk te beperken.

Tot slot vertelde stadsdeelbeheerder Anne-Krijn Piersma welke werkzaamheden de gemeente verder nog voor de Grunobuurt op stapel heeft staan.

Ondernemers en bewoners hadden onder andere vragen over de verwachte overlast, de gevolgen voor het groen en de parkeerplekken en over het combineren van de werkzaamheden.

Brief
De werkzaamheden beginnen naar verwachting eind augustus/begin september en duren ongeveer drie maanden. Zodra de precieze planning en de werkzaamheden bekend zijn, informeert Waterbedrijf Groningen alle inwoners en ondernemers in de wijk hierover per brief.

Bekijk voor meer informatie de presentatie van de informatiebijeenkomsten in de Grunobuurt 30 juni 2015 (pdf). 

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (0)

Nog geen reacties

Reageren