Vrouw Wichers tijdelijk weg uit Oosterpoort

Vrouw Wichers tijdelijk weg uit Oosterpoort

John

Vanuit de H.L. Wichersstraat wordt de markante 'vrouw Wichers' van kunstenaar Mette Bus binnenkort door Stadsbeheer overgebracht naar de gemeentelijke kunstopslag. Ze moet tijdelijk wijken voor het werk aan de ombouw van de zuidelijke ringweg.

Dát Vrouw Wichers weer terugkomt in de buurt is zeker. Waar ze dan straks weer opduikt, is nog niet duidelijk. Het CBK Groningen zoekt samen met de kunstenaar naar een mooie plek, waar ze goed tot haar recht komt. Maar dat gebeurt pas als de nieuwe zuidelijke ringweg hier is aangelegd. Ook bewoners en het buurtoverleg kunnen hierover meedenken.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (3)

 1. Ruurd

  9 november 2017, 11:26

  Waarom is het niet mogelijk "onze" vrouw Wichers tijdelijk een andere plek in de wijk te geven, in de buurt van de bouw.
  Veel kunst in de buurt wordt zo voor jaren onzichtbaar opgeslagen in een depot, zonde! Daar moet toch een oplossing voor te vinden zijn in overleg met de buurt
  Graag!!!
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   9 november 2017, 14:41

   We hebben je vraag voorgelegd aan gemeente en CBK Groningen. Zij komen met de volgende reactie: 'Bedankt voor dit goede idee. Als de buurt Vrouw Wichers zo lang niet kan missen, gaat CBK Groningen zeker in samenspraak met buurtbewoners onderzoeken of dit werk tijdelijk op een andere plek in de wijk kan terugkomen. Er is daarvoor ook nog tijd: het kunstwerk wordt nu eerst gerestaureerd. CBK Groningen neemt contact op met het Buurtoverleg Oosterpoort om te bespreken hoe we samen met de buurt een mooie tijdelijke plek kunnen kiezen. Ook eventuele wensen over een andere werk dat plaats moest maken voor de werkzaamheden, X-ing the Air van kunstenaar Kie Ellens, kunnen we dan bespreken.'
   1. Tim

    22 november 2017, 15:06

    X-ing the Air mag wel permanent in de opslag blijven ;-)
  Verberg de reacties

Reageren