Voortgang hemelvaartwerkzaamheden (update 14-05)

Voortgang hemelvaartwerkzaamheden (update 14-05)

Els

Dit hemelvaartweekend voert Combinatie Herepoort twee werkzaamheden uit. Er zijn onderhoudswerkzaamheden op de noordelijke rijbaan en er worden damwanden geplaatst bij het spoor bij de Esperantostraat. In dit artikel geven we dagelijks een update van de werkzaamheden.

Onderhoud noordbaan ringweg Euvelgunne-Hereweg

Op de noordelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg (N7), vanaf Euvelgunne tot aan de Hereweg. voert Combinatie Herepoort onderhoudswerkzaamheden uit. We gaan voegen in het wegdek vervangen, barriers verplaatsen, markeringen aanpassen en op de afrit Hereweg werkzaamheden uitvoeren. De onderhoudswerkzaamheden zijn nodig omdat de noordbaan de komende jaren dienst gaat doen als tijdelijke weg. In die periode is onderhoud aan de weg vrijwel niet mogelijk.

Update 13 mei - 23 uur
De werkzaamheden zitten erop, iets eerder dan verwacht. De noordelijke rijbaan is weer open voor het verkeer.

Update 13 mei
De meeste werkzaamheden op en rond de N7 zijn vandaag afgerond. De laatste barriers met daarop de geluidsschermen worden momenteel nog geplaatst en verder zijn we aan het opruimen en schoonmaken. Alles verloopt volgens planning. 

Update 12 mei 
De werkzaamheden verlopen nog steeds volgens planning. Momenteel wordt gewerkt aan het leveren en verwerken van zand op de afrit Osloweg. Het asfalteren van de afrit Hereweg is afgerond en vandaag is daar de belijning aangebracht. Vannacht wordt er asfalt aangebracht bij de toerit Hereweg. Daarna wordt zondag daar de belijning aangebracht. Het aanbrengen van de voegen wordt vandaag ook afgerond. De voegen moeten daarna afgewerkt worden, dit zal vandaag starten en morgen worden voltooid. 

Update 11 mei
De werkzaamheden op en rond de N7 verlopen nog volgens planning. Momenteel wordt gewerkt aan het leveren en verwerken van zand op de afrit Hereweg. Ook het aanbrengen van de funderingslaag onder het asfalt bij de oprit Europaweg en de oprit Hereweg verloopt zoals gepland en wordt naar verwachting vandaag afgerond. Daarnaast is Combinatie Herepoort  gestart met het slopen van de voegen op de N7 ter hoogte van de Esperantokruising.

Update 10 mei
Het vervangen van de voegen verloopt volgens planning. De voegen op de N7 bij de Hereweg zijn gesloopt en inmiddels wordt hier alweer gewerkt aan de nieuwe voegen. Momenteel is Combinatie Herepoort bezig met de sloop van de voegen op de N7 bij het Winschoterdiep.

Het frezen van het bestaande asfalt bij de afrit Hereweg is inmiddels afgerond. Er worden nu voorbereidingen getroffen voor het rioolwerk en de zandophogingen.

Damwanden plaatsen onder spoor bij Esperantokruising

Omdat de noordbaan van de ringweg is afgesloten, kunnen we ook een andere klus uitvoeren. Op de zuidelijke ringweg zetten we een kraan neer waarmee we damwanden plaatsen op de plek van het spoor. Dit is nodig om later het verdiepte weggedeelte te kunnen aanleggen. Deze werkzaamheden zijn te volgen via een webcam.

Update 14 mei
De werkzaamheden bij de Esperantokruising zijn ruim op tijd afgerond. Het spoor is weer beschikbaar voor het treinverkeer.

Update 13 mei 
Het werk ligt nog steeds op schema en alle afrondende werkzaamheden verlopen goed. Het spoor is inmiddels teruggebouwd en alles wordt netjes gemaakt en getest zodat morgenvroeg de treinen weer aan hun dienst kunnen beginnen. 

Update 12 mei 
Vannacht is het zand aangevuld bij het spoor.  Dit gaf helaas meer geluidshinder voor de omgeving dan verwacht, omdat deze werkzaamheden onder het viaduct plaatsvonden en dit het geluid weerkaatste. Het spoor wordt nu teruggebouwd en vannacht worden de barriers op de N7 teruggeplaatst. Deze zijn weggehaald vanwege het intrillen van de damwanden en de kraan die hiervoor is gebruikt. Mogelijk dat het terugplaatsen van de barriers enige geluidshinder zal veroorzaken. 

Update 11 mei
Vanochtend om kwart over negen ging de laatste damwand de grond in bij de spoorwegovergang Esperantokruising. Daarmee zijn de meest luidruchtige werkzaamheden op deze plek klaar. Momenteel worden de laatste tubexpalen in de grond geschroefd. De eerder opgelopen achterstand in de planning is inmiddels ingelopen. Lees hier meer over de werkzaamheden bij de Esperantokruising. 

Oprit Kemkensberg zaterdag weer open
Omdat er geen damwanden meer geplaatst te hoeven worden is er meer ruimte voor het verkeer op de zuidelijke rijbaan in de richting van Hoogezand. Dit betekent dat vanaf zaterdagochtend 7.00 uur de toerit Kemkensberg van de Hereweg op de zuidelijke ringweg weer open. Dit betekent dat het autoverkeer vanuit Helpman via deze toerit de N7 op kan rijden. Ook de wegversmalling op de zuidelijke rijbaan van de N7 in oostelijke richting (Hoogezand) is dan niet meer van toepassing.

Stremming noordelijke rijbaan richting Drachten blijft tot maandag 14 mei om 6.00 uur
De stremming van de noordelijke rijbaan van de N7 tussen Euvelgunne en de Hereweg in westelijke richting (Drachten) duurt zoals gepland voort tot maandag 14 mei om 06.00 uur.

Update 10 mei
Bij het intrillen van de damwanden bij de Esperantokruising is vertraging opgetreden. Het intrillen van de damwanden neemt meer tijd in beslag dan gedacht. Ook het demonteren van de bovenleiding van het spoor heeft langer geduurd. Daarom gaat dit vanavond door tot uiterlijk 23.00 uur. Het is de verwachting dat het intrillen van de damwanden uiterlijk om 23.00 uur klaar is. Is dat niet het geval, dan gaat het intrillen morgen door vanaf 7.00 uur.

Omwonenden worden vanavond nog geïnformeerd via een brief.

Inschuiven tunnelmoot Helperzoomtunnel

Dit hemelvaartweekend zou ook de tunnelmoot van de Helperzoomtunnel worden ingeschoven. Dit kon helaas niet doorgaan.

Infographic werkzaamheden Hemelvaart
Infographic werkzaamheden Hemelvaart

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (7)

 1. worried citizen

  11 mei 2018, 10:27

  Het is nodig de werkzaamheden tijdig af te ronden en goed te plannen. Dit is nodig omdat omwonenden anders niet kunnen gaan slapen. Slapen is nodig omdat mensen zonder goede nachtrust ziek worden.
  1. Rene

   13 mei 2018, 13:10

   Toch ook een pluim voor alle medewerkers. Ondanks lastige omstandigheden, etc. wordt er hard gewerkt en ook 's nachts.
   Een buurtbewoner die ondanks wat overlast goed heeft geslapen....met raam open.
  Verberg de reacties
 2. Wendy (Aanpak Ring Zuid)

  11 mei 2018, 10:38

  Hallo worried citizen,
  Dat is zeker nodig! Gelukkig gaat het in dit geval maar om één weekend. Zojuist is de laatste damplank ingetrild en hiermee de ergste geluidsoverlast achter de rug. We hopen dan ook dat iedereen weer rustig kan slapen. ;-)
  Groet Wendy
  Verberg de reacties
 3. Liesbeth

  12 mei 2018, 07:59

  Ik heb gisteren ruim een half uur vast gestaan va het umcg naar de ring om naar drachten te rijden. Dat de oprit was afgesloten was voor mij een verrassing. Op deze site lees ik vooral dat de kempkersweg was afgesloten. Hoe kan ik in het vervolg goed op de hoogte blijven van dit soort werkzaamheden? Is er een app ofzo voor bewoners uit deelgebieden? En valt umcg dan onder oost?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   12 mei 2018, 09:48

   Liesbeth, vervelend dat je zo lang vast stond. Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar hebben zich ingespannen om iedereen te informeren over de afsluiting van de noordbaan van de zuidelijke ringweg in dit hemelvaartweekend. Om goed op de hoogte te blijven kun je het beste deze website en de website van Groningen Bereikbaar volgen. Bij Groningen Bereikbaar vind je een Slimme Kaart met alle informatie over omleidingen.
  Verberg de reacties
 4. Liesbeth

  13 mei 2018, 06:50

  Dankjewel voor je reactie. Ik zal de site in dr gaten houden.
  Verberg de reacties

Reageren