Voorbouw Helperzoomtunnel start half september

Voorbouw Helperzoomtunnel start half september

Bij de Helperzoomtunnel aan de kant van de Duinkerkenstraat wordt momenteel hard gewerkt aan de voorbouwlocatie voor de tunnel.

Momenteel zijn we nog bezig met het uitgraven van de bouwkuip. Deze week gaan we de werkvloer maken op de bodem van de bouwkuip. Op die vloer starten we rond half september met de voorbouw van de tunnel. Het bouwen van de tunnel duurt tot volgend voorjaar. Naar verwachting wordt de tunnel in mei 2018 op z’n plek geschoven onder het spoor.

Ondertussen is het grondwerk voor de toerit naar de tunnel aan de kant van de Helperzoom zo’n beetje afgerond. De komende weken zijn we nog bezig met de afronding van de nieuwe duiker, dat is de grote betonnen verbinding voor waterafvoer die onder het spoor is gelegd. Hierbij worden putten en buizen geplaatst en worden de tijdelijke damwanden weggehaald.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (4)

 1. Kees Steen

  8 september 2017, 13:36

  Webcam zal wel leuk zijn
  Verberg de reacties
 2. Kees Steen

  18 oktober 2017, 15:17

  Ik heb gehoord dat men pas half dec. verder gaat vanwege deep wells die aangetroffen zijn. Hierdoor zijn de damwanden naar voren gekomen ivm teveel druk achter de wanden. Kunt u hier wat meer over vertellen?
  1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   20 oktober 2017, 18:54

   @Kees, de wellen zijn voor nu onder controle. Er lopen nog een aantal onderzoeken naar de wellen en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Daardoor kunnen we nog niet met zekerheid zeggen wanneer we verder kunnen bouwen aan de voorbouwlocatie van de tunnel. We gaan er voorlopig vanuit dat het geen gevolgen heeft voor de ingebruikname van de Helperzoomtunnel.
   Zodra we de onderzoeken hebben afgerond en meer informatie kunnen geven, plaatsen we hierover een artikel op de website.
  Verberg de reacties
 3. Kees Steen

  20 oktober 2017, 19:48

  Bedankt voor het antwoord, afwachten dus en veel succes verder toegewenst
  Verberg de reacties

Reageren