Vervolg werkzaamheden nieuwe busop- en afrit Hoogkerk vanaf 11 augustus

Vervolg werkzaamheden nieuwe busop- en afrit Hoogkerk vanaf 11 augustus

John

Vrijdag 11 augustus start de tweede fase van de aanleg van de nieuwe bus op- en afrit bij de P+R Hoogkerk. Komend weekend haalt Combinatie Herepoort ’s avonds het deel van de vangrails weg waar de nieuwe op- en afrit aansluiten op de A7. Dit kan voor omwonenden enige geluidshinder opleveren.

Maandag 14 augustus beginnen ze met het afgraven van een deel van de grond en met rioleringswerkzaamheden. Daarna voorzien ze de op- en afrit van een funderingslaag.

Vluchtstrook afgezet
Om het werk veilig te kunnen uitvoeren, wordt de vluchtstrook van de A7 richting Groningen van 12 tot 25 augustus afgezet met barriers. De vluchtstrook langs de A7 richting Drachten is afgezet van 12 augustus tot 14 september. In deze periode geldt er in de buurt van de bouwlocatie een snelheidsbeperking op de A7.

Asfalteren
Vanaf 28 augustus, de eerste week na de bouwvak, beginnen de bestratingswerkzaamheden aan de nieuwe op- en afrit en worden deze aangesloten op de bestaande busbaan Peizerweg. Gelijktijdig met de bestratingswerkzaamheden worden de bermen weer netjes afgewerkt en ingezaaid. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats en duren ongeveer twee weken.

Stremming rijstroken en oprit Hoogkerk richting binnenstad
In de week van 13 september en de week daarna is op de A7 richting Groningen en richting Drachten 's nachts één rijstrook afgesloten. In deze periode is de oprit van Hoogkerk naar de A7 richting binnenstad ook afgesloten. De omleiding gaat via oprit 34 bij Westpoort.

Op 13, 14 en 15 september worden de op- en afrit geasfalteerd, in drie lagen. Dit gebeurt ’s nachts, om hinder voor de weggebruikers op de A7 en de bussen op de Peizerweg tot een minimum te beperken. In de laatste nacht wordt de deklaag afgewerkt en wordt de weg voorzien van belijning. De week daarna worden de vangrails en de bebording geplaatst.

Naar verwachting gaan de nieuwe busop- en afrit eind september open voor de bussen van en naar P+R Hoogkerk.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (5)

 1. jolanda

  11 augustus 2017, 13:05

  En wanneer wordt de rotonde na de afritten hoogkerk bij het tankstation verder afgewerkt? Is vorig jaar oktober/november al deels aangepast, maar ligt nu al bijna een jaar stil
  1. Tim

   16 september 2017, 11:19

   Ik begrijp dat het de Tango (het tankstation) eerst de in-/uitrit moet verplaatsen. Daarna wil de gemeente pas de bypass op de rotonde vrijgeven voor verkeer. Er is inmiddels wat beweging te zien bij de Tango.
  Verberg de reacties
 2. Niels (Aanpak Ring Zuid)

  11 augustus 2017, 16:06

  @jolanda, de rotondes bij Hoogkerk zijn geen onderdeel van Aanpak Ring Zuid. Hiervoor kunt u contact opnemen met het Loket Verkeer & Werkzaamheden. Het loket is tijdens kantooruren bereikbaar op 050 367 89 89 en loketverkeer.werkzaamheden@groningen.nl.
  Verberg de reacties
 3. Kees

  15 september 2017, 20:50

  Worden er ook geluidswerende maatregelen genomen langs de A7 hoogkerk-buitenhof-Stadspark_Julianaplein?
  1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   18 september 2017, 16:24

   @Kees, tussen Hoogkerk en de Buitenhof (ongeveer tot de Campinglaan) blijft het huidige geluidsscherm staan en op de zuidelijke ringweg komt extra stil asfalt (tweelaags ZOAB fijn). Tussen de Buitenhof (ongeveer vanaf de Campinglaan) en het Vrijheidsplein komt ook extra stil asfalt (tweelaags ZOAB fijn), dit asfalt heeft hetzelfde geluidsreducerende effect als de huidige geluidsschermen die langs het Stadspark staan. Tussen het Vrijheidsplein en Julianaplein komt vanaf Century Autogroep tot na het viaduct over de Paterswoldseweg een geluidsscherm van 2 meter hoog. Vanaf het viaduct tot het Julianaplein komt een geluidsscherm van 3 meter hoog. Over dit hele stuk komt ook weer extra stil asfalt (tweelaags ZOAB fijn) te liggen. Je kunt de geluidswerende maatregelen op de tekeningen bekijken op pagina 1101, 1102 en 1103 van Bijlage D3b deelrapport Specifiek. Bij het beantwoorden van je vraag ben ik er vanuit gegaan dat je wilt weten wat de geluidswerende maatregelen zijn aan de noordkant van de zuidelijke ringweg.
  Verberg de reacties

Reageren