Verrassende afbeeldingen van stad na ombouw

Verrassende afbeeldingen van stad na ombouw

John

Hoe ziet de stad eruit na de ombouw van de zuidelijke ringweg? Op deze vraag kan een steeds beter antwoord worden gegeven nu er weer nieuwe illustraties beschikbaar zijn gekomen. Op deze website zijn onlangs nieuwe ‘bolfoto’s’ geplaatst van onder meer de Brailleweg en de Hereweg.

‘Bolfoto’s‘ worden ook wel 360-gradenfoto’s of panoramafoto’s genoemd. Het zijn afbeeldingen waarbij u als gebruiker het beeld helemaal rond kunt draaien. Ook kunt u in- en uitzoomen. Zo kunt u zelf beslissen wat u bekijkt.

Straatbeeld
De 42 bolfoto’s op deze website geven vaak een verrassend beeld van de nieuwe situatie. Vooral op de plekken waar de zuidelijke ringweg verdiept wordt aangelegd. Soms verandert het straatbeeld hier compleet. Bijvoorbeeld op de plek waar de zuidelijke ringweg de Hereweg kruist. En ook de kruising Meeuwerderweg – Esperantostraat is bijna niet meer te herkennen. Ook de Brailleweg ondergaat een metamorfose. Dat is de weg tussen het Emmaviaduct en het Julianaplein.

Impressie
De bolfoto’s geven een impressie van de situatie omstreeks 2030, dat is tien jaar na afronding van het project. De daadwerkelijke ruimtelijke inpassing kan afwijken van de getoonde impressie.

Klik op de afbeelding voor de bolfoto 'Hereweg Zuidzijde'

Klik op de afbeelding voor de bolfoto 'Meeuwerderbaan-Esperantostraat'

Klik op de afbeelding voor de bolfoto 'Brailleweg - fietspad langs Hoornsediep'

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. Harm

  18 november 2014, 11:56

  Ziet er natuurlijk fantastisch uit. Alleen... zijn er alleen maar verkeersituaties op een zomerse zondagochtend voor 10.00 uur weergegeven? En... waar komen al die 'volwassen' bomen vandaan? Uit het Teutoburger Wald? Maar toch... gauw aanpakken die ringweg!
  Verberg de reacties
 2. Luuk

  19 november 2014, 16:16

  @Harm, veel nieuwe bomen hebben omstreeks 2030 al een behoorlijke omvang. Andere hebben nog een paar jaar meer nodig om uit te groeien tot de omvang die op de plaatjes wordt getoond. En na verloop van nog eens tien of twintig jaar zullen de bomen weer groter zijn. Daarnaast zullen monumentale bomen worden verplant, met name in het Zuiderplantsoen. Waar het om gaat is: de plaatjes geven een impressie van hoe het kan worden, op een mooie dag in het voorjaar of de zomer.
  Verberg de reacties

Reageren